У харківського університету відібрали ліцензію. Студентів обіцяють не виганяти

11.11.2013 15:40 Суспільство
http://russian.china.org.cn/ http://russian.china.org.cn/

В Україні анульовано ліцензії на надання освітніх послуг трьом ВНЗ.

8 листопада 2013 року під головуванням Міністра освіти і науки Дмитра Табачника відбулося засідання Акредитаційної комісії (АК), на якому розглядалися результати перевірок дотримання вимог законодавства у сфері освіти приватними вищими навчальними закладами: "Міжнародний Слов’янський університет. Харків", в тому числі Інституту країн Сходу та Африки ПВНЗ "Міжнародний Слов’янський університет. Харків"; "Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки"; "Хмельницький коледж технології та дизайну".

Проведенні Державною інспекцією навчальних закладів України (ДІНЗ) перевірки засвідчили суттєві порушення і недоліки у роботі вказаних навчальних закладів. Зокрема, у ході інспектування ПВНЗ "Міжнародний Слов’янський університет. Харків", а також його структурного підрозділу "Інститут країн Сходу та Африки", встановлено, що фахова освіта більшості викладачів не відповідає профілю дисциплін, які вони викладають. Частина викладачів не мають відповідного наукового ступеня та вченого звання, а також за останні п’ять років не проходили підвищення кваліфікації та стажування.
Окрім того, результати проведених контрольних робіт засвідчили критично низькі успішність – 0,8% (норма 90%) та якість знань – 0 % (норма 50%). Контрольну роботу з дисципліни "Статистика" не виконав жоден студент.

Державна інспекція навчальних закладів України нагадує, що всі студенти навчальних закладів, ліцензії яких анульовано, будуть переведені до інших вищих навчальних закладів на ті ж спеціальності та без погіршення умов контракту, за яким вони навчалися.

Автор: Администратор сайта