У шкільній програмі запровадять новий предмет "Захист Вітчизни"

25.12.2014 14:24 Суспільство
В Україні чиновники мають намір ввести 12-річне навчання в школі.

Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський.

Також преставник Міносвіти зазначив, що зовнішнє незалежне тестування школярі будуть здавати не тільки після 11 (чи тепер уже 12) класу, але і після 9-го. При цьому він підкреслив, що це лише деякі пункти в новому проекті освіти на наступний рік, який діятиме тільки після прийняття рамкового закону про освіту.

"Міністерство має намір скасувати вимогу щодо вивчення другої іноземної мови, адже для викладання в багатьох школах недостатньо фахівців", - зазначив Полянський.

І додав: --  Замість цього до шкільної програми додадуть навчальні години на вивчення предмета "Захист Вітчизни".

"Елементарну обізнаність у зброї повинні мати і дівчата, і хлопці. Є ще одна необхідність - дівчатам потрібно вивчати санітарну підготовку, а хлопців потрібно навчити розбирати і збирати автомат", - зазначив заступник голови Міносвіти.

Також він розповів, що Міністерство має намір скасувати підготовку до державної підсумкової атестації з платними збірниками.

"Відтепер завдання для підсумкової атестації будуть розробляти самі школи. А ще з наступного року Міносвіти планує об'єднати ДПА та ЗНО з української мови та літератури в 11 класі", - повідомив Полянський.

"Вже були віддані відповідні накази, всі збірники скасовуються. Школи будуть самі укладати і проводити ДПА та ЗНО без збірників", - додав заступник міністра освіти України.
Щодо того, чи будуть старші класи платними - поки не відомо. За словами Полянського, незабаром Уряд має розглянути це питання.

Джерело: MigNews
Автор: Администратор сайта