Вступна кампанія: коли і де абітурієнт може дізнатися результати екзаменів

02.07.2012 12:57 Суспільство
Сьогодні стартувала вступна кампанія у виші Сьогодні стартувала вступна кампанія у виші
Сьогодні, 2 липня, стартує вступна кампанія – 2012, яка триватиме до кінця місяця.

До вишів Харківщини вже надійшло цьогорічне державне замовлення. Порівняно з минулим роком кількість бюджетних місць збільшилася майже на дві тисячі. Визначені й терміни подачі документів, а також строки, у які виші мають оприлюднити списки зарахованих студентів.  

Прийом заяв і документів від вступників на навчання проводиться з 2 до 31 липня. Для тих абітурієнтів, які мають складати вступні екзамени у вишах, прийом заяв закінчується 20 липня. Іспити проходитимуть з 21 до 31 липня. А на тих спеціальностях, де необхідно проходити творчий конкурс, остання дата прийому документів – 17 липня.

– Перші списки мають бути опубліковані та оприлюднені як на сайті вишу, так і на офіційному стенді приймальної комісії не пізніше 12.00 1 серпня. Другий список – о 12.00 5 серпня, і третій, останній – о 12.00 8 серпня, – розповідає начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал. – Так, скажімо, є певна спеціальність. Бюджетних місць на ній передбачено 40. Кількість поданих пакетів документів, які відповідають всім формальним ознакам і вимогам прийому, – 120. Проаналізувавши всі заяви, приймальна комісія вивішує перші 40 прізвищ студентів, які на той момент мають найвищій рейтинг. Якщо абітурієнт вступав на одну й ту саму спеціальність до трьох вишів і усюди пройшов, то він обирає один навчальний заклад, який йому найбільше подобається, а решту своїх заяв забирає. Таким чином ця людина звільняє бюджетне місце, і список рухається.

Роман Шаповал нагадав, що 11 серпня – це останній строк, коли всі виші мають оприлюднити списки вступників, а також скласти наказ про зарахування на бюджет. Аналогічна ситуація зі студентами-контрактниками повинна бути не пізніше 25 серпня.

Ірина ГУДЗЬ, матеріал з газети "Слобідський край" №77 від 30.06.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта