Які університети Харкова обирають абітурієнти. Подробиці вступної кампанії

14.07.2015 10:55 Суспільство
Фото: litsa.com.ua Фото: litsa.com.ua

10 липня в Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. За перші дні абітурієнти встигли подати до вишів країни більше 400 000 заяв.

Цьогоріч заяви абітурієнтів на участь у конкурсі до вищих навчальних закладів реєструють у Єдиній державній електронній базі. Тут можна зареєструватися як через приймальну комісію обраного вишу, так і власноруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки бюджетних місць буде цього року. Інформація по харківських вишах

Результати ЗНО харківських абітурієнтів будуть переглянуті

Вже в перший день в Єдиній державній електронній базі з питань освіти було зареєстровано більше 123 тисяч заяв від 43 тисяч вступників. Майже половину заяв (48 %) абітурієнти надіслали до приймальних комісій власноруч в електронній формі. Через те, що всі абітурієнти похапцем кинулися реєструватися одночасно, сталося перенавантаження системи, вона "зависла". В Міністерстві освіти і науки запевняють: електронна база працюватиме безперебійно, якщо навантаження розподілиться більш рівномірно, адже у майбутніх студентів попереду ще майже три тижні на реєстрацію.

Серед харківських вишів за підсумками перших днів найбільше заяв отримав ХНУ ім. В. Н. Каразіна: більше 6000 заяв. Найбільшим попитом серед абітурієнтів тут користуються напрямки іноземних мов, комп’ютерних наук, менеджменту, туризму, міжнародних економічних відносин, реклами і зв’язків із громадськістю.

Другий за популярністю – традиційно ХНУ “ХПІ”. Тут отримали вже 3700 заяв, більшість бажають навчатися комп’ютерним наукам. Більше 2000 заяв отримали в Економічному університеті (лідери - фінанси і кредит, менеджмент) та медичному університеті. По 1800 заяв мають у Педагогічному університеті ім. Г. С. Сковороди (іноземні мови, правознавство, психологія) та юридичній академії.
Заяви на вступ до вишів можна подавати до 31 липня. Для тих, хто складає вступні іспити або проходить творчі конкурси, – до 24 липня.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта