Газпром почав поставки газу у "ЛНР" та "ДНР" в обхід Нафтогазу

19.02.2015 13:36 Влада
www.business.ua www.business.ua
З 18 лютого припинилося постачання природного газу в зону проведення АТО.

Це сталося внаслідок численних пошкоджень газотранспортної інфраструктури, завданих обстрілами та підривами на території бойових дій, повідомили у прес-службі "Нафтогазу".

"Поновлення постачання газу наразі неможливе через продовження активних бойових дій в даному регіоні. Український оператор газотранспортної системи ПАТ “Укртрансгаз” підтверджує готовність розпочати роботи з відновлення пошкодженої інфраструктури, щойно бойові дії будуть припинені, а працівники отримають можливість дістатися аварійних ділянок без загрози їхньому життю та здоров’ю", - заявивли у прес-службі "Нафтогазу".

Наразі триває аналіз наявних ушкоджень та уточнення збитків, завданих руйнуванням газотранспортної інфраструктури.

Тим часом газ поставляється на неконтрольовані Україною території без згоди "Нафтогазу".

Російський "Газпром" заявляє, що "в рамках контракту" з НАК "Нафтогаз" почав поставки природного газу на територію так званих ДНР і ЛНР через газовимірювальні станції Прохорівка і Платово в зоні АТО, які Україна не контролює.

"Відповідно до чинного між Газпромом і Нафтогазом України контрактом купівлі-продажу газу, з 16:00 мск 19 лютого 2015 р. Газпром поставляє газ в Україну, в тому числі через газовимірювальні станції Прохорівка і Платово, в обсязі 12 млн куб. м на добу", - йдеться в повідомленні Газпрому.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта