Харківську народну республіку проголосили проросійські активісти

07.04.2014 16:33 Влада
Близько 19.00 вони провели "збори обласної громади".

На ньому було висловлено недовіру депутатам Харківської облради і зачитаний поіменний список тих людей, які записалися в "альтернативні депутати" і мають намір провести сесію, щоб призначити референдум. Серед них - Костянтин Долгов, Єгор Логвинов, Євген Гутков, Віталій Саттаров, Павло Тищенко та інші.

Читайте також: Харківську ОДА захоплено. Над будівлею висить триколор (ФОТО)
                      Балута закликав харківську еліту об'єднуватися та заявити про свою позицію
                      Що відбувається всередині Харківської ОДА
                      Кернес, Олешко, депутати та мітингувальники почали переговори. На вулиці мітинги (ФОТО)
                      Стрільба на площі Свободи у Харкові. Мітингувальники хочуть виборів (ВІДЕО)

Ці "альтернативні депутати" на сходинках перед ХОДА прийняли присягу. Після цього ведучий оголосив, що піде домовлятися з міліцією про те, щоб активістів впустили в будівлю ХОДА.

В цей же час на площі знову почалися зіткнення між проросійськими мітингувальниками та представниками Євромайдана, які проводили свій мітинг. Було чутно багато вибухів, проросійські активісти - в касках і озброєні бітами і палицями.

Мітинг Евромайдана знову розігнаний. Є постраждалі.

19.30. " Альтернативним депутатам" не вдалося пройти в будівлю обладміністрації, бо прохід далі фойє блокується міліцією. У підсумку "сесія" була проведена прямо у вестибюлі. Там оголосили про кілька рішень.

"Виконуючий обов'язки Харківської обласної ради" Рада депутатів харківської територіальної громади прийняла рішення про створення суверенної держави під назвою" Харківська народна республіка", яка "буде будувати відносини з іншими державами відповідно до міжнародного права". Це рішення набирає чинності після затвердження на загальнообласному референдумі.

Крім того, прийнято рішення "звернутися до президента України Віктора Януковича" з тим, щоб він легітимізував це зібрання і його документи, а також до уряду Російської Федерації з проханням забезпечити мирне проведення в Харківській області реферндума в якості посередників.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта