Петро Порошенко: Харків розкусив замануху "русской весны"

03.02.2015 15:59 Влада
minfin.com.ua minfin.com.ua
Сьогодні в ході візиту у Харків Президент Петро Порошенко виступив перед активом області.

Він подякував жителям області та чиновникам, які зуміли втримати Харківську область від провокацій та агресії.

- Дякую Слобожанщині, що витримала, коли були хвилювання навесні, коли штурмували ХОДА, - сказав Петро Порошенко. - Нема без Харкова України і немає без ваших рішучих дій  спокою та миру в країні. Наш ворог планує і зараз "підпалити" Харківщину, принести і сюди біль і страждання, які є на Донбасі, під гаслом захисту російськомовних. Агресор обіцяв нам «русскую весну», а приніс страждання. Харків «розкусив цю замануху» і продемонстрував, що є найсильнішою ланкою України. 

За словами Президента, політичні конфлікти не повинні розкачувати ситуацію, вони мають вирішуватися цивілізовано. Це єдиний спосіб політичної боротьби, коли країна в умовах війни. 

- Я не лідер правлячої коаліції, я Президент усієї України, - сказав Глава Держави, виступаючи перед активом Харківської області.

За його словами, є принципові речі, які не будуть предметом компромісу: Україна буде унітарною державою, не федеративною.

- Європейський вибір – визначення всіх українців, ми побудуємо те, чим Україна має бути – європейською державою, єдиною мовою буде українська, ніхто не зазіхатиме на ваше право розмовляти рідною мовою, - сказав Порошенко.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта