Річниця Євромайдану у Харкові: тисячі людей, хода та величезний прапор (ФОТО)

22.11.2014 08:05 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Харків'яни-патріоти разом з громадськими організаціями та активістами відзначили річницю Євромайдану і День Гідності і Свободи.

Акція почалася о 18:00 біля пам'ятника Шевченка. Мітингувальники заспівали національний гімн і розтягнули 50-метровий Прапор України. Також люди вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної сотні.



Спочатку зібралися близько 500 осіб. Люди прийшли з українськими прапорами та жовто-блакитними стрічками, деякі в балаклавах і з прапорами "Правого сектора".


Близько 30 осіб тримали плакати з написом "За нашу і вашу свободу" і "За демократичну Україну и демократичну Росію".

РІЧНИЦЯ ЄВРОМАЙДАНА У ХАРКОВІ. ДИВІТЬСЯ ГАЛЕРЕЮ ТУТ


Люди виставили півколом на пам'ятнику Шевченку запалені лампадки в пам'ять про загиблих на Майдані харків'ян - Влада Зубенка, Євгена Котляра та Юрія Паращука - і приклеїли до постаменту їх фото.



Люди продовжили збиратися. З колонок звучали патріотичні пісні, в тому числі групи "Океан Ельзи". За порядком на площі стежили близько 100 правоохоронців.

Загалом на мітингу на честь річниці Євромайдану зібралося більше 3 тисяч чоловік.

Перед людьми з вітальними промовами виступили організатори акції. Також взяв слово батько загиблого під час протистоянь на київському Майдані героя Небесної сотні Євгена Котляра. Він подякував харків'янам за те, що вони не сиділи вдома, коли почалася революція, за допомогу, яку вони надавали, і сказав, що впевнений, що цими спільними зусиллями ми зможемо зберегти Україну цілісною.

На площу прийшли кілька бійців батальйону "Слобожанщина". Люди вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної сотні.

На екрані показали найзнаменніші моменти харківського майдану. А активісти збирають гроші на потреби бійців АТО.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта