Траурна хода у Москві зібрала тисячі людей. Були затримані (ФОТО)

02.03.2015 08:44 Влада
фото з соцмереж фото з соцмереж
1 березня у центрі Москви відбулася траурна хода в пам'ять про російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Відомий російський опозиціонер Борис Нємцов був убитий у центрі Москви у ніч на 27 лютого. 

Політик був застрелений чотирма кулями. Пізніше було викладене відео з камер спостереження, однак, як виявилося, більшість з них не працювали, оскільки були на ремонті. 

Експерти встановили, що в Нємцова потрапили чотири з шести випущених вбивцею куль. Одне поранення - в серці - виявилося смертельним. Пістолет на місці злочинець не кинув, а залишені ним гільзи викликали в експертів і слідчих тільки питання. Всі патрони, використані кілером, виявилися калібру 9 мм, але виробленими в різний час і різними підприємствами.

Чотири патрони, судячи з маркування, були випущені Юрюзанським механічним заводом (Челябінська область) в 1986 році, а ще два - Тульським патронним заводом у 1992 році. Відзначимо, що термін придатності бойових патронів практично необмежений, якщо дотримувалися певні умови для їх зберігання, які забезпечити при тіньовому обігу боєприпасів досить складно.

Нємцов був убитий кількома пострілами в спину на мосту через Москву-ріку. Вбивця Нємцова, швидше за все, ховався на сходах, які ведуть під міст. Після пострілів вбивця вискочив на проїзну частину, застрибнув у автомобіль, що під'їхав, і зник.

У момент вбивства Нємцов був з 23-річною громадянкою України, моделлю Ганною Дурицькою.

Оперативні підрозділи МВС Росії обіцяють винагороду у розмірі 3 мільйонів рублів за цінну інформацію про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

Траурна хода у Москві зібрала за різними даними від 40 до 56 тисяч громадян. В цілому акція пройшла мирно. Однак глава департаменту регіональної безпеки та протидії корупції мерії Москви Олексій Майоров заявив про затримання 50 осіб. При цьому Майоров підкреслив, що затримані порушували громадський порядок, але в цілому марш пройшов організовано.

Серед затриманих був і народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко. 

Його затримали та проводили у слідчий ізолятор, там він давав покази щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі. Ввечері депутата відпустили. Він перебував на території посольства України в РФ. Сьогодні Олексія Гончаренка викликали у суд Москви.

Ввечері 1 березня стало відомо, що з поліцейських дільниць у Москві випущені 40 осіб, яких затримали раніше на акції в пам'ять про Нємцова.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта