З депутатською недоторканністю визначатимуться депутати нового парламенту

06.09.2012 08:25 Влада
http://izvestia.com.ua http://izvestia.com.ua
Проект змін до Конституції України щодо обмеження депутатської недоторканності буде включений до порядку денного сесії новообраного парламенту автоматично.

Про це повідомив сьогодні голова Верховної Ради Володимир Литвин на ранковому пленарному засіданні ВР, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

В.Литвин зазначив, що парламент отримав висновок Конституційного Суду щодо відповідності положенням Конституції проекту змін до Основного Закону, який передбачає обмеження депутатської недоторканності.

Він підкреслив, що, згідно з регламентом, зміни до Конституції не можуть розглядатися на останній сесії, тому законопроект, згідно з законодавством, буде включений до порядку денного сесії новообраного парламенту без голосування.

Нагадаємо, що Конституційний суд визнав відповідним Конституції проект змін до Основного Закону, поданий фракціями більшості. Документ передбачає обмеження депутатської недоторканності, а також посилення статусу президента. Так, згідно з проектом, статус президента зберігається за тим, хто займав цей пост, довічно, навіть якщо він був відсторонений від посади в результаті імпічменту.

Автор: Администратор сайта