Як зробити чоловічу сумку із старих джинсів

01.12.2016 09:00 Корисно
Фото із соцмереж Фото із соцмереж
У вашого чоловіка є старенькі джинси, з якими він ніяк не хоче розлучатися, але вони вже давно втратили будь-який вигляд? Не спішіть їх викидати. Щоб не засмучувати чоловіка, ми радимо вам зробити з них сумку.

Будемо шити дорожньо-спортивну або господарську сумку чоловікові з його ж стареньких джинсів. Оскільки така сумка повинна бути міцною, бо в ній буде багато чого переноситися, тому для виробу треба вибирати матеріал з більш-меньш цілих (в першу чергу на сідницях) джинсів, щоб сумка могла витримати серйозні навантаження.

Варіантів пошиву такої сумки кілька (дивись на фото). Розглянемо один з них. Отже, починаємо. Нам знадобляться самі джинси, голка, нитка, ножиці, булавки, крейда, олівець, блискавка потрібної довжини і сама швейна машинка, можна ще підкладочну тканину. Відрізаємо верх джинсів від холош. Потім розрізаємо по бокових швах, відокремлюючи передню частину від задньої, і це будуть основні деталі з готовими кишенями. Можна по викройках зробити форму сумки, а можна і так залишити. Із штанин викроїмо боковини, дно, ручки, планки для блискавки. Викройки прикладаються до тканини і обводяться крейдою. Вирізаємо широкі смуги – це будуть планки для блискавки, запрасовуємо припуски усередину десь на сантиметр і пришиваємо саму блискавку. Дно повинно бути прямокутне. Вирізаємо його і укріплюємо флізеліном або картоном, пристрочуємо на нього будь-яку тканину. Потім дно зшиваємо з нашими основними деталями, припуск десь на сантиметр. Зверху пришиваємо планки з блискавкою, теж з виворітнього боку; з того ж боку пришиваємо боковини до планок і стінок, основних деталей (припуск по 1,5 см). Щоб стінки сумки були жорсткішіми, з внутрішнього боку зміцнюємо їх нетканим клейовим флізеліном. А можна ще на всі деталі нашити підкладочну тканину.

 Фото із соцмережі

Також не треба забувати про ручки. Їх довжину і ширину вибирайте самостійно на свій смак. Шиються ручки дуже просто. Необхідно вирізати з холош смуги потрібної довжини, запрасувати припуски усередину, сколоти, приметати, пришити на репсову стрічку і потім пришити безпосередньо до виробу. Можна їх зробити пласкими широкими чи у вигляді трубочок (в них вставляються або мотузки, або стрічки). А можна взяти широку цупку тасьму. Для надійності краще, щоб ручки опоясували всю сумку. Для зручності носіння ручки треба зробити широкими і довгими, тоді виріб можна носити на плечах.

 Фото: http://masterclassy.masterpodelok.com

 Є ще такий варіант. Тут знадобиться двоє штанів – увага! – з цілими холошами. Відрізати верх, з нього можна взяти нашивні кишені. Беруться тільки холоші. Їх розпороти, викроїти саму сумку. Дно окремо вирізати не треба. Це буде суцільна джинсова тканина. Планки для блискавки, ручки, боковини викроюються з холош других джинсів. Кишені настрочити на основні деталі, а можна обійтися без них. Основні деталі сумки зшити. Пришити ручки, бажано довгі, щоб опоясували всю сумку: такі швидко не відірвуться. Потім вшити блискавку на планках і боковини. Усе це зшивається з виворітнього боку. Для міцності пришиваємо всередину підкладочний матеріал або наклеюємо флізелін.

Ось так можна з розумом використати джинси, які вже не придатні для носіння й викинути шкода.

Ксенія Новак

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта