Харківський шахист виграв чемпіонат Європи з бліцу (ФОТО)

18.12.2013 07:01 Спорт
Фото: www.poloniachess.pl Фото: www.poloniachess.pl
Найсильніші шахісти Європи завершили змагальний сезон 2013 року на континентальному чемпіонаті з бліцу та швидких шахів, який відбувся у Варшаві.

У бліц-турнірі, в якому на хід в кожній партії учасникам відводилося не більше трьох хвилин, сильніше за всіх проявив себе харківський гросмейстер Антон Коробов.

В одинадцяти турах він набрав 18,5 очок. Перемога вийшла з явною перевагою. Найближчих переслідувачів із Франції та Польщі Коробов випередив у підсумковому протоколі на півтора бала. Окрім головного Кубка та золотої медалі Антон отримав також грошову винагороду у розмірі двох тисяч євро.

Ще один харківський шахіст Олександр Моїсеєнко посів у бліці шістнадцяте місце, набравши в сумі 15,5 очок.

На медалі чемпіонату Європи харків'яни довгий час претендували й у турнірі зі швидких шахів, де на хід у партіях спортсмени повинні були витрачати не більше п'ятнадцяти хвилин. Але по завершенню змагань українці фінішували поруч з п'єдесталом. Моїсеєнко та Коробов синхронно набрали в таблиці по дев'ять очок, поступившись усього пів-очка шахістам з призової трійки - угорцю Річарду Раппорту, росіянину Володимиру Малахову та вірмену Тіграну Петросяну.

В суперечці ж за четверту позицію додаткові показники краще були в Олександра Моїсеєнка. Новоспечений чемпіон Європи в бліці Антон Коробов у швидких шахах показав п'ятий результат.



Загалом у польській столиці за медалі континентальних турнірів у двох категоріях боролися понад семисот шахістів з тридцяти країн, в тому числі сорок сім міжнародних гросмейстерів.

Перемога ж Антона Коробова в бліц-турнірі стала гідним закінченням і без того одного з кращих сезонів для харківської школи шахів.

Нагадаємо, що в цьому році Моїсеєнко виграв чемпіонат Європи з класичних шахів, який також проходив у Польщі - в місті Легніца. В свою чергу Коробов посів перше місце в національному чемпіонаті країни з класичних шахів.

Жіноча збірна України з харків'янкою Анною Ушеніною в складі оформила одразу дві яскраві перемоги - на командних шахових чемпіонатах світу (Астана, Казахстан) та Європи (Варшава, Польща). «Золоті» міжнародні успіхи наших дівчат по праву зміг розділити й головний тренер «синьо-жовтої» команди, заслужений тренер України, харків'янин Михайло Бродський.

Також не залишилася без медалей у 2013 році чоловіча шахова збірна країни, за яку із харківських повпредів виступали все ті ж Моїсеєнко та Коробов. На нещодавньому командному чемпіонаті світу в турецькій Анталії українці показали третій підсумковий результат.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта