Обласна першість з футболу: «вовки» зупинили «жовто-синіх»

12.03.2018 17:50 Спорт
Черговий тур зимової обласної першості з футболу подарував уболівальникам кілька цікавих протистоянь. Одне з них – матч між «Металістом Юніор» і «Вовчанськом», у якому «вовки» завдали першої поразки в сезоні «жовто-синім».

У минулі вихідні, 10–11 березня, після тижневого простою відновився зимовий чемпіонат Харківської області. Річ у тому, що ігри шостого туру, які мали відбутися 3–4 березня, перенесли через сильний снігопад у ті дні. Нова дата їх проведення – 31 березня. Відповідно, цей тур стане заключним у груповому етапі, у той час як півфінальні поєдинки плей-оф пройдуть сьомого квітня.

Тож продовжує йти без втрат лідер групи А «Люботин». Цього разу «городяни» не залишили каменя на камені від «Рогані», відзначившись трьома м’ячами в кожному з таймів – 6:0. Найближчі переслідувачі «Люботина» – ФК «Лозова-Панютине» і «Універ-Динамо ХНУВС» – звітний тур провалили. Панютинці несподівано «розписали мирову» (1:1) із середняком першості «Змієвом». А динамівці також втратили два очки в гольовій «перестрілці» зі сковородинівською «НИВою» – 4:4. Головним героєм цієї зустрічі став гравець «НИВи» Ковалисько, який записав на свій рахунок хет-трик. Бронзовий призер минулорічного літнього чемпіонату області, первомайський «Квадро» поступився в п’ятому матчі поспіль. На цей раз вони програли балаклійському «Цементнику» 1:3. А матч між «УФК-Олімпік» U-17 і «Ареною» U-19 перенесено.

Сьомий тур у групі В теж подарував уболівальникам кілька цікавих протистоянь. Центральним матчем у минулі вихідні став поєдинок між чинним лідером першості «Металістом Юніор» та віце-чемпіоном і фіналістом Кубка Харківської області минулого року «Вовчанськом». До очного протистояння ні та, ні інша команди ще очок не втрачали. Більш того, «вовки» ще й не пропускали, хоча у них зіграно на два матчі менше, ніж у більшості команд. Інтерес до цього поєдинку підігрівав ще той факт, що нинішні тренери «Металіста Юніор» та «Вовчанська» Сергій Валяєв і Андрій Березовчук відповідно свого часу разом грали за харківський «Металіст».

В очному поєдинку досвідченіші «вовки» були кращими і в підсумку святкували заслужену перемогу 2:0. Справжній трилер глядачам подарували «УФК-Олімпік» U-19 і «Первомайський». Перші до перерви вели рахунок 3:0, але після відпочинку зуміли не тільки розгубити свою перевагу, а й зовсім програти – 3:4. Несподівано очки втратив один з лідерів групи В «Енергетик» – команда із Солоницівки «розписала мирову» з ізюмським «Крем’янцем» (1:1). Ще у двох матчах були зафіксовані розгроми. У харківському дербі «Геліос-Академія» легко розібралася з «Анкаром» (5:2), а «Енергетик-Центренерго» із смт Слобожанський Зміївського району розібрав на запчастини зміївський «Олімп» (8:1).

Савелій Мякушко