Прогноз «СК» на чемпіонат світу-2018: африканці почнуть з перемоги

15.06.2018 11:35 Спорт
Фото: statictycf5b.tycsports.com Фото: statictycf5b.tycsports.com
Сьогодні, 15 червня, відбудеться матч першого туру в групі В між Марокко і Іраном, який розпочнеться о 18:00 за київським часом.

Вчора, 14 червня, стартував чемпіонат світу-2018 в Росії - господарі мундіалю в матчі-відкритті дуже легко розібралися з Саудівською Аравією (5:0). Сьогодні на ЧС відбудеться три матчі, і любителям ставок ми пропонуємо звернути свій погляд на поєдинок групи В між Марокко і Іраном.

Африканці впевнено кваліфікувалися на світову першість, зайнявши перше місце в групі і обігнавши міцний Кот-д'Івуар. До того ж, команда Ерве Ренара за шість матчів забила 11 голів й не пропустила жодного.

Перед стартом мундіалю марокканці провели три контрольні поєдинки. Африканці обіграли словаків (2:1) і естонців (3:1), і зіграли внічию з Україною (0:0).

Фото: ua-football.com

Іранці, також, як і їх перший суперник на мундіалі, досить переконливо пройшов відбір на ЧС. Команда Карлуша Кейруша зайняла в своїй групі перше місце, випередивши другу Південну Корею на сім очок. Азіати також можуть похвалитися надійною грою в обороні — за 10 ігор в їхніх воротах розписалися лише двічі. Однак, в той же час, результативність іранців залишає бажати краще — середній показник становив гол за гру.

Фото: sportsdaily.ru

Іран в трьох контрольних поєдинках перед стартом мундіалю в двох здобув перемогу — з однаковим рахунком 1:0 азіати обіграли Узбекистан і Литву. А в ще одному програли Туреччині (1:2).

Марокканці та іранці потрапили в групу В з Іспанією і Португалією, які є абсолютними фаворитами на вихід в плей-оф. На перший погляд, здається, що явним аутсайдерам групи нічого не світить, але вони можуть здивувати, особливо марокканці.

Африканці і азіати в першу чергу роблять акцент на оборону, про що свідчить їх статистика в відбіркових матчах до ЧС-2018. Виходячи з цього слід очікувати, що матч не порадує великою кількістю голів, а то і взагалі закінчитися «сухою» нічиєю. Але обидві команди чудово розуміють — якщо вони хочуть зачепитися хоч за якийсь шанси для вихода з групи, то в очному протистоянні їм треба набирати максимум очок. І ми думаємо, що стартувати з перемоги вдасться саме африканцям.

У розпорядженні Ерве Ренара є багато висококласних гравців, які виступають у провідних чемпіонатах і клубах Європи. Це захисник «Ювентуса» Мехді Бенатія, хавбек «Аякса» Хакім Зіех, екс-півзахисник «Динамо» Юнес Бельханда, який нині виступає за стамбульський «Галатасарай», та інші.

Фото: favoritnr1.com

У іранців склад за підбором виконавців скромніший. У азіатів можна лише виділити форварда казанського «Рубіна» Сердара Азмуна і півзахисника голландського АЗ Аліреза Джаханбахша, який за підсумками минулого сезону з 21 м'ячем став кращим бомбардиром Ередивізії.

Фото: fifa.com

Загалом, ми думаємо, що клас футболістів Марокко позначиться на остаточному результаті, і вони почнуть мундіаль з перемоги. За успіх африканців букмекери в середньому дають близько 2,25. Більш надійна ставка — взяти Марокко з «0» за 1,5, але ми все ж віримо в перемогу команди Ерве Ренара.

Марокко — Іран— перемога Марокко за 2,25.

Розмір ставки — 30000 умовних фішок.

У банку «СК» 160000 фішок при стартових 200000.

Сашко Комаренко