П’ятов і Кучер перед перемогою над Металістом заручились підтримкою харківських дітлахів (ФОТО)

08.10.2012 07:31 Спорт
Фото Юлії Горобець Фото Юлії Горобець

Цієї неділі, перед матчем з харківським «Металістом», провідні гравці збірної України та донецького “Шахтаря” Андрій П’ятов і Олександр Кучер побували в гостях у вихованців Харківського обласного притулку для дітей. У притулку знамениті футболісти поспілкувалися з малечею Харківщини, кожна дитина отримала на згадку фото з зірками спорту та відповіді на свої запитання. Звичайно, більше за все дітлахів цікавили прогнози Андрія П’ятова та Олександра Кучера на матч із “Металістом”, а також: з якого віку слід починати грати у футбол, скільки часу “шахтарі” витрачають на тренування і як ставляться до жіночого футболу.

Задовольнивши цікавість усіх дітлахів, футболісти подарували кожному з  них фірмові фанатські шарфи “Шахтаря” та залишили на них автографи. А найменшим вихованцям притулку роздали м’які іграшки — кротів, які є символами клубу “Шахтар”.
- Дуже приємно, що ми проводимо такі заходи. Я не вперше в них беру участь. У Донецьку з хлопцями і зі своєю сім'єю теж їздимо в дитячі будинки, нас і на ранки запрошують! - поділився воротар Андрій П’ятов. - Звичайно, певною мірою це важко, всередині переживаєш, коли усвідомлюєш долю цих дітей. Тут хлопці та дівчатка трохи старші за тих, до кого я в Донецьку їжджу — в установи, куди діти потрапляють в дуже юному віці. Отже скрізь по-різному болить душа. Бажаю їм швидше знайти свої родини.

Зустріч із вихованцями Харківського обласного притулку для дітей відбулася в рамках спільної програми «Сирітству - ні!» ФК «Шахтар» і Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», та за підтримки Харківської облдержадміністрації.
- Такі зустрічі, як сьогодні, для дітей стануть спогадом на все життя, - сказав під час зустрічі з гравцями “Шахтаря” заступник облдержадміністрації Ігор Шурма. - Ці діти завжди чимось обділені, і тут раптом до них приїжджають зірки українського футболу. Без сумніву, поспілкувавшись та отримавши з рук цих зірок якийсь подарунок, діти все життя будуть це пам’ятати.


Така підтримка закладів для дітей, які позбавлені батьківського піклування, для футболістів звична справа. Так, за словами Ігоря Шурми, харківський клуб “Металіст” також веде велику благодійну роботу. Завдяки їм діти з Шевченківського психоневрологічного інтернату брали участь у міжнародному турнірі з футболу у Польщі і посіли там 1 місце.
До речі, 7 жовтня матч "Шахтар" - “Металіст” закінчився перемогою донеччан з рахунком 2:0.
Юлія Горобець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта