Вертольоти три дні літатимуть під Харковом (ФОТО, ВІДЕО)

18.06.2015 12:50 Спорт
Фото, відео Тетяни Василець Фото, відео Тетяни Василець
На аеродромі «Коротич» сьогодні, 18 червня, стартував 37-й Відкритий чемпіонат України з вертолітного спорту.

Участь у ньому цього року беруть дві збірні команди з України та Російської Федерації. Спортсмени із Білорусі, які також мали намір взяти участь у змаганнях, не приїхали.

Усього ж у чемпіонаті змагається вісім екіпажів, із яких чотири — українські.

- Націлені на перемогу! Хоча сьогодні вітряно й це вносить свої корективи, але ми налаштовані позитивно, - говорить льотчиця із майже 50-річним стажем Любов Приходько.

Як запевнили організатори з Федерації вертолітного спорту України, програма вітчизняних змагань повністю відповідає програмі чемпіонату світу по вертолітному спорту, який цього року, до речі, проходитиме у Польщі.

Спортсмени змагаються у чотирьох вправах: «Навігація», «Політ на точність», «Розвезення вантажів», «Вертолітний слалом». Ці завдання містять елементи пошуково-рятівних операцій.

- І тренування напередодні й виконання сьогодні першої вправи засвідчує, що учасники у добрій формі. Вони показують гарні результати, тому обрати переможця буде важко, - говорить головний суддя турніру Олександр Скринніков.



Під час виконання вправи "Навігація"

Спортсмени змагаються на вітчизняних вертольотах Мі-2.

Чемпіонат триватиме ще два дні. У суботу, 20 червня, стануть відомі результати й переможці. До слова, минулого року чемпіонат не проводився. 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта