Визначено кращих спортсменів і найспортивніші райони Харківщини (ПЕРЕЛІК)

01.06.2012 13:38 Спорт
Найспортивніші райони Харківщини Найспортивніші райони Харківщини

29 травня було зроблено остаточні підсумки минулого року та нагороджено кращих в обласному рейтингу з розвитку фізичної культури і спорту в районах області, а також названо кращих спортсменів року.

За підсумками 2011 року Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації створено рейтинг розвитку фізкультури і спорту в області, у якому райони й міста обласного значення були розподілені на дві групи, і кожен з них посів своє місце в залежності від виконаної роботи.

Під час створення рейтингу враховувалися такі важливі фактори, як кількість штатних працівників фізкультури і спорту, наявність і кількість спортивних споруд, проведена спортивна й фізкультурно-оздоровча робота, а також фінансування сфери фізичної культури і спорту з боку району.

Кращі результати в першій групі показав Зміївський район, друге місце дісталося золочівцям, третє – дергачівцям. У другій групі перше місце посів Первомайський район, друге – Близнюківський, третє – Великобурлуцький.

Серед міст обласного значення кращий результат у міста Лозова, друге місце дісталося Куп’янську, третє – місту Первомайському.

Переможцям і призерам обласного рейтингу було вручено дипломи й кубки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації.

За минулий рік у Харківській області суттєво зросли спортивні успіхи. За основними показниками у спорті й фізичній культурі Харківщина обійшла Дніпропетровську область і посіла в підсумку друге місце. Попереду залишається лише більш фінансований Київ.

Також Харківська область і надалі утримує друге місце із досягнень у неолімпійських видах спорту.

У свою чергу, минулого року область стала лідером в Україні серед шкіл вищої спортивної майстерності та зі спорту інвалідів.

Успіхи Харківської області було відзначено на державному рівні. Дипломи й кубки Державної служби сім’ї, молоді та спорту отримали Харківський обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Харківська обласна школа вищої спортивної майстерності та Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації за третє місце в VI літніх юнацьких спортивних іграх України.

Але головне досягнення – це виховання нових чемпіонів, які минулого року прославили на міжнародній арені не тільки Харківщину, а й усю Україну. Кращі спортсмени області і кращі тренери отримали свої заслужені нагороди.

На думку експертної комісії, кращим спортсменом минулого року в номінації «Олімпійські види спорту» став дворазовий бронзовий призер чемпіонату світу з важкої атлетики Олексій Торохтій, а його тренера Валерія Нікуліна визнано кращим тренером 2011 року.

У номінації «Неолімпійські види спорту» переможцями стали представники армрестлінгу – дворазовий чемпіон світу та Європи Рустам Бабаєв і його тренер Володимир Петренко.

У номінації «Кращий спортсмен року серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями» переможницею стала дворазова чемпіонка світу зі спортивного орієнтування Анна Федосєєва. Її тренера Володимира Бондаренка визнано кращим тренером, який працює зі спортсменами з обмеженими фізичними можливостями.

Борис Бреславець, матеріал з газети "Слобідський край" №65 від 31.05.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта