Для боротьби з «наливайками» у Харкові створять оперативні групи

30.03.2018 15:40 Суспільство
Фото: uain.press Фото: uain.press
Про це 30 березня повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, міська рада не бачить ефективної роботи правоохоронних органів у боротьбі з так званими наливайками в місті — якщо у 2016 році в Харкові функціонували 203 подібні заклади, то на сьогоднішній день, за офіційною інформацією, в місті налічується вже 222 такі точки.

«Робота ведеться так, що динаміка пішла вгору. Подібний аналіз у нас є по кожному району. Я не впевнений, що це об'єктивні дані, і схиляюся до того, що у нас більше подібних закладів. Коли ми працювали жорстко, особливо податкова і поліція, то нам вдалося знизити кількість наливайок. Були закриті 130 об'єктів. Потім усі розслабилися, і результат не забарився проявитися», — зазначив Ігор Терехов.

Він також повідомив, що сьогодні на адресу міської влади постійно надходять скарги з проханнями закрити або перенести «наливайки», відкриті у дворах житлових будинків, біля дитячих садків і шкіл. При цьому представники податкової служби зазначили, що подібні заклади виходять з тіні, і все більша їх кількість працює на законних підставах, маючи ліцензію.

«Я пропоную створити в кожному районі оперативні групи по боротьбі з цим явищем. Туди мають увійти представники правоохоронних органів, Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, працівники ДСНС, громадські працівники. Очолять ці групи голови районних адміністрацій. Цього вистачить для того, аби ми динамічно і системно закрили все це», — сказав Ігор Терехов.

За інформацією прес-служби Харківської міської ради, оперативні групи будуть створені в районах впродовж 10 днів.

Ігор Терехов також звернувся до представників податкової інспекції, аби ті спільно з головами райадміністрацій провели інвентаризацію всіх виданих раніше ліцензій на торгівлю алкоголем. Також перший віце-мер доручив директору Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку протягом місяця закрити на території харківських ринків усі несанкціоновані «наливайки» і подібні кіоски, крім стаціонарних барів з туалетами.

У Харкові планують відкрити телефонну «гарячу лінію», куди можна буде звернутися зі скаргою на подібні об'єкти.

Читайте також: У Харкові розстріляли групу чоловіків. Оновлено

Микола Мельник