Гігантські прапори, нагороди і силачі: харків’яни відзначили День Конституції (ФОТО)

29.06.2015 06:20 Суспільство
Фото: day.kiev.ua, vk.com, otb.com.ua Фото: day.kiev.ua, vk.com, otb.com.ua
Слобожанщина відзначила 19-ту річницю прийняття головного закону незалежної України.

Урочистості 28 червня розпочалися в центрі Харкова біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Чиновники та містяни поклали квіти до монумента, сказали кілька привітальних слів, а перед усіма присутніми виступив хор Великого Академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю.

- Головні цілі, на досягнення яких зараз направлені всі зусилля державної влади на Харківщині, - це безпека, стабільність і розвиток регіону. За ці півроку до Харкова повернулися свята та спортивні заходи. Я переконаний, що зараз область впевнено стала на шлях творення та розвитку. Цьому і надалі буде сприяти проведення реформ, у тому числі децентралізація влади. Я тут можу тільки повторити слова Президента України Петра Порошенка, який чітко сказав, що економічна та фінансова децентралізація - необхідні умови розвитку України. За центральною владою залишаться всі функції, пов'язані з правопорядком, обороною, контролем за органами місцевого самоврядування за виконанням Конституції України, - сказав голова ХОДА Ігор Райнін.

До слова, цього дня Президент України підписав указ про нагородження державними нагородами за значний внесок у соціально-економічний, науковий і культурний розвиток України. Серед 163 нагороджених українців є і харків’яни.

Зокрема, орденом князя Ярослава Мудрого нагороджений президент Національної академії правових наук України Василь Тацій. Орден княгині Ольги отримала голова Золочівської селищної ради Тетяна Бондаренко, а орден «За мужність» отримав харківський суддя, який добровільно відправився в зону АТО, Олександр Мамалуй та ін.


Окрім цього, на честь державного свята активісти з усієї області розгорнули на площі Свободи величезне синьо-жовте полотнище прапора України.

Друга група активістів тримала прапор Євросоюзу. Так пройшла акція «Харківщина - це Європа».



А на стадіоні Національного фармацевтичного університету відбувся спортивний турнір «Сильна Нація», організований силами полку і цивільного корпусу «Азов».


Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта