Харківські ровесники незалежності. Як це, народитися в один день з країною (ФОТО)

24.08.2015 06:00 Суспільство
Фото: news.tochka.net Фото: news.tochka.net
"СК" розшукав щасливчиків, які цього понеділка разом зі всією країною відзнають свій 24 день народження.

Юлія Купріянова

Юлія сирота. Все життя її виховувала одна бабуся. Попри складну сімейну історію, дівчина змогла вибитися в люди: закінчила університет, зараз працює у банку. Однак на цьому амбітна брюнетка зупинятися не планує. Говорить, що з дитинства звикла сама, без сторонньої допомоги, йти до поставленої мети. Можливо, причина такої впевненості криється саме в незвичайній даті народження. Хоча, як зізнається Юлія, вона народилася трохи раніше, ніж ставили термін лікарі.

А от незвичайна дата народження не раз допомагала дівчині. Зокрема, у випускному класі з Днем народження її поздоровляли представники місцевої влади, а у якості подарунку надали право безкоштовно навчатися у будь-якому вищому навчальному закладі Харкова.

Свій День народження дівчина звикла святкувати дуже скромно, а інколи воліє не відзначати річницю взагалі.

Тимур Мальцев

"Дуже круто, коли твій День народження відзначає вся країна", - говорить Тимур Мальцев. Хлопець серйозно захоплюється культурою хіп-хопу, танцює брейк і навчає цьому стилю танцю своїх учнів. А от головного, на думку Тимура, він ще не досяг. У планах парубка - відкрити в Харкові школу брейкдансу та зробити це мистецтво не менш популярним, ніж футбол.
Народитися в інший день Тимур би не хотів, а голодні 90-і запам'яталися хлопцю не тотальним дефіцитом, а щасливим дитинством, проведеним із друзями у дворі. Оптимістично налаштована й мати ровесника незалежності Ірина Михайлівна. За словами жінки, до черг їх сім'я звикла, а тим фактом, що син народився вже українцем, вона лише пишається.

Катерина Єдленко



Попри те, що вона народилася в такий незвичайний день, харків'янка Катя вважає себе абсолютно звичайною людиною. Закінчила університет, зараз працює спеціалістом з планування виробництва. Не заміжня, дітей не має. Серед захоплень - прогулянки пішки. Також дівчина любить фотографувати. Катерина вважає, що своє місце в житті вона ще не знайшла. Адже кар'єра-кар'єрою, але головним для жінки все одно залишається сім'я.

Мати дівчини Тетяна Єдленко каже, що народжувати у ті непрості часи вона не боялася. Просто хотіла мати дитину, а тому ні про те, в якій країні народиться її донька, ні про її громадянство жінка навіть не задумувалася.

До речі, у сім'ї Катерини вона не єдиний ровесник незалежності. Її двоюрідний брат Євгеній Єдленко також з'явився на світ 24 серпня 1991 року.

Михайло Трофимов



Зі своїм місцем у житті Михайло визначився ще багато років тому. Хлопець пішов по стопам свого діда і мріяв працювати в енергетичній галузі: закінчив профільну спеціальність в університеті, працював за фахом. Однак минулого року, коли в Україні почалася криза, парубок був змушений їхати на заробітки за кордон.

Михайло дуже б хотів, щоб Україна стала сильною розвинутою державою. Тоді він зможе приїхати назад на батьківщину. Зараз же хлопець мріє про власний дім, сім'ю, повернення в улюблену професію.

Михайло веде здоровий спосіб життя, грає у баскетбол. Обожнює хлопець походи в гори, коли ввечері можна розпалити вогнище та поспівати під гітару, а засинати треба у наметі під сяйвом зірок. Саме таким, на думку Михайла, є найкращий День народження. Хоча вже другий рік поспіль він святкуватиме свою появу на світ на роботі.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта