Харкову необхідний правильний бізнес-план для розвитку туризму - Олександр Фельдман

16.10.2015 07:45 Суспільство
Народний депутат України, співголова політичної партії «НАШ КРАЙ» Олександр Фельдман вважає розвиток туризму на Харківщині одним з пріоритетних і перспективних напрямків економічної діяльності.

«Туризм і пов'язана з ним сфера послуг в багатьох країнах є найважливішою галуззю економіки, що поповнює бюджет і створює робочі місця. Для нашої країни, області та міста цей напрям діяльності вельми актуальний. Особливо зараз під час спаду промислового виробництва», - розповів Олександр Фельдман.

Народний депутат підкреслює, що зараз близькість до зони АТО і прояви екстремізму, що почастішали останнім часом, відлякують потенційних гостей Харківщини, а разом з ними інвесторів. При цьому він впевнений, що ситуація скоро зміниться на краще, регіон заживе мирним та спокійним життям, а економіка буде розвиватися.

«Привабливість Харківщини, Першої столиці для туристів очевидна - мальовнича природа, багата історія, цікава архітектура. А найголовніше, харків'яни гостинні і толерантні. Не дарма ж у численних футбольних вболівальників з Німеччини, Нідерландів та інших країн залишилися найтепліші спогади від відвідування нашого міста під час Євро-2012», - зазначив парламентарій.

Найголовніше, за словами Олександра Фельдмана, - створення правильного бізнес-плану туристичного напрямку. Він повинен включати в себе розвиток сфери послуг, роботу з реставрації пам'яток архітектури та історії, а також враховувати інновації і досвід інших міст і країн.

«Харків - Перша столиця України, і у нього не менше приводів для гордості, ніж, наприклад, у Києва, Львова чи Одеси. Він по праву може стати ще однією туристичною "меккою" України, а то і всієї східної Європи. Це означає, що можна буде залучити інвестиції, створити нові робочі місця і забезпечити фінансуванням бюджетної сфери», - висловив свою думку народний депутат України Олександр Фельдман.

Він зазначив, що потенціал для розвитку області та міста є, потрібні політична воля, грамотний менеджмент та підтримка територіальної громади.

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта