Кому можуть відмовити у "шенгені", розповів Генеральний консул Польщі у Харкові

05.05.2015 07:09 Суспільство
cze-tour.com cze-tour.com
Хто хоче поїхати до Європи - має оформити візу до шенгенської зони. Це зробити нескладно, однак і тут є свої нюанси. Наприклад, отримання відмови від консульства.

«СК» дізнався про сучасні правила гри у візових відносинах.

Отримання єдиної шенгенської візи не гарантує в’їзду на територію країн шенгенської зони. Остаточне рішення у цій справі приймає прикордонна служба.

Був випадок, коли харківському танцювальному колективу доводилися танцювати перед польськими прикордонниками, щоб довести, що вони дійсно танцюристи, і таки потрапити до Польщі.

Читайте також: ЯК ОТРИМАТИ ШЕНГЕНСЬКУ ВІЗУ У ХАРКОВІ. ПОКРОКОВІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ЦІНИ
                     ЯК МЕНІ ПРОРВАТИСЬ У ЄВРОПУ, АБО ШЕНГЕНСЬКІ ВІЗИ СТАЮТЬ ДОРОГИМ ДЕФІЦИТОМ

– Відсоток відмов у Генконсульстві в Харкові найнижчий – менше 2 %. Наш консульський округ включає сім областей східної України: Харківську, Полтавську, Сумську, Дніпропетровську, Запорізьку, Донецьку і Луганську, – говорить Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Станіслав Лукасик. – Приводом для відмови є неправдива інформація. Був випадок, коли лише на кордоні з’ясувалося, що чоловік отримав візу на підставі підроблених документів.
За словами генконсула, візу можуть анулювати, якщо людина порушує правила перебування у країні. Якщо порушення дуже серйозне, то ім’я порушника заноситься в так званий «чорний список» шенген.

Варто знати! Обираючи країну, через яку плануєте оформити шенгенську візу, зверніть увагу на статистику відмов. Традиційно українцям складно отримати візу до Німеччини. Також минулого року кожному десятому відмовляла Бельгія (9,54 %). Високий показник відмов також у Швеції (4,57 %), Швейцарії (4,56 %), Фінляндії (4,55 %), Нідерландів (4,28 %).

Окрім цього, кількість відмов у візах українським заявникам зросла в консульствах Швейцарії – у 2,8 раза, Іспанії (2,6 раза), Португалії (2,2 раза), Греції (2,1 раза).

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" №49 від 25.04.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта