Мудрі харків'яни сплачують за комунальні послуги, не виходячи з дому

Promo
30.07.2018 10:22 Суспільство
Найбільший державний банк України — ПриватБанк — зберігає найнижчі тарифи на оплату комунальних послуг. Для деяких категорій клієнтів і при оплаті через електронні канали банку комісія взагалі відсутня.

Це вигідно відрізняє ПриватБанк від інших учасників ринку прийому платежів, які зберігають комісію і навіть вводять нові підвищені тарифи на оплату «комуналки».

Вигідно, зручно та швидко оплачувати послуги через інтернет-банк Приват24. Це можна робити з комп'ютера дома або зі смартфона. Досить один раз завести шаблони платіжок і далі тільки змінювати суми для оплати. Комунальні підприємства регулярно вносять дані поточних оплат (заборгованості або переплати), що дозволяє клієнтові завжди мати повну інформацію про платежі. Оплачені квитанції можна роздрукувати самостійно на принтері або отримати на електронну пошту. Кожен платіж зберігається в архіві і доступний за будь-який період оплати. А підключивши сервіс «Регулярний платіж», клієнти взагалі забувають про необхідність самостійно оплачувати «комуналку». Всі платежі автоматично списуються з карти або з рахунку в зазначену дату.

«Для того, щоб наші клієнти почували себе впевненіше при роботі з банківськими програмами, у будь-якому відділенні можна отримати вичерпну консультацію чи навіть пройти своєрідний «курс навчання», — пояснює керівник бізнесу платежів і переказів ГРУ ПриватБанку в Харківській області Олег Дробицький. — Наші співробітники за кілька хвилин просто і доступно розкажуть про можливості оплат, самі заведуть шаблони, навчать клієнтів це зробити власноруч. Достатньо одного такого «уроку», і наші клієнти, у тому числі і пенсіонери, легко повторюють ці операції і у подальшому самостійно сплачують за комунальні послуги без черг».

Про те, що таке навчання дійсно приносить результати, свідчить красномовна статистика. У першому півріччі 2018 року у відділеннях ПриватБанку Харківської області 16 226 клієнтів уперше ознайомилися з можливістю дистанційних оплат за комунальні послуги. 12 342 з них вже наступну оплату здійснили самостійно і продовжують це робити регулярно. Конверсія склала 76 %.

«Завжди дивуюся тим людям, які у Харкові кожного місяця вишикуються у довжелезні черги у підземних переходах метрополітену для того, щоб оплатити «комуналку» у касі банку, — ділиться враженнями клієнт ПриватБанку Анастасія Онупрієнко. — Цей натовп створює дискомфорт пасажирам метро. А головне, стоячи по півтори-дві години у чергах, люди втрачають свій дорогоцінний час. Дуже прикро бачити у цих чергах молодих харків'ян!»

І все ж таки кількість клієнтів ПриватБанку, які дистанційно сплачують за комунальні послуги, постійно зростає. За перше півріччя 2018 року в Харківській області комуналку через смартфон у мобільній версії Приват24 оплатили 1 121 274 рази. За цей же період минулого року таких оплат було 358 568. Зростання склало 212 %. Зі стаціонарного комп’ютера за 6 місяців 2018-го мешканці області за комуналку сплатили 3 329 803 рази. Минулого року показник першого півріччя складав 1 877 452 оплати. Зростання — 77 %.

До речі, вже восени всіх без винятку пенсіонерів, які почнуть сплачувати комунальні послуги через Приват24, очікують дуже приємні сюрпризи. Слідкуйте за новинами ПриватБанку!