Названі вакансії, які користуються найбільшим попитом у Харкові

Promo
27.03.2018 16:38 Суспільство
Експерти ринку праці заявили, що за березень-лютий поточного року кількість безробітних громадян в Україні зросла на 1,5 %.

У той же час кількість пропозицій з роботи за цей період збільшилась більш ніж на 2 тис. Це свідчить про дисбаланс на українському та, зокрема, харківському ринку. Так, до ТОП-позицій, потрібних наразі ринку, входять:

  • продавець-консультант;

  • токар;

  • слюсар;

  • зварювальник;

  • будівельник.

Яких спеціалістів потребує харківський ринок праці

Міський ринок праці демонструє позитивну динаміку, що зумовлено сезонними змінами. Так, більше 6,8 тис. вакансій у Харкові на порталі Trud.com актуально станом на перший місяць весни. Це на 7 % більше, ніж у січні-лютому – традиційний період затишшя на ринку. Найактивніше у міста відкриваються вакансії у таких галузях:

  • продажі, закупівля (900 актуальних вакансій);

  • робочі спеціальності, промислове виробництво (849 пропозицій роботи у Харкові);

  • сфера обслуговування (720 вакантних позицій);

  • IT, телекомунікації, інтернет (648 вакансій).

За словами кадрових спеціалістів, харківські роботодавці демонструють високий попит на менеджерів з продажів, продавців, касирів, адміністративний персонал, водіїв, кухарів, охоронців, вантажників, бухгалтерів. Крім того, стабільно затребуваними лишаються IT-фахівці та спеціалісти digital-сегмента: програмісти, web- та mobile-розробники, SEO-, SMM-спеціалісти, акаунт-менеджери, контент-менеджери.

Які компанії розшукують представників затребуваних професій

Основними «генераторами» вакансій у крупних містах – зокрема у Харкові – є торговельні мережі, заклади громадського харчування та розваг, транспортні компанії та промислові підприємства.

З початком весни фіксується активність з боку закладів сегмента HoReCa, комунальних підприємств. Також активно розшукують кваліфікований персонал компанії, які спеціалізуються на розробці та запровадженні інформаційних систем у сфері автоматизації банків та фінансової діяльності, рекламні агентства і компанії, що займаються розробкою програмного забезпечення. Наразі у Харкові фіксується дефіцит робітничих кадрів, а через інтенсивну зовнішню трудову міграцію деякі місцеві працедавці вимушено конкурують один з одним у процесі пошуку працівників.

Іван Козуб