Нову школу почали будувати під Харковом

18.02.2016 15:57 Пісочин
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Будівництво нового навчального закладу в мікрорайоні Мобіль у Пісочині почалося півтора місяця тому.

На сьогоднішній день вже виритий котлован, на будмайданчик підвели тимчасові інженерні мережі, робочі забили пробні палі. Після необхідних випробувань проектувальники дадуть свій висновок, і робочі почнуть забивання пальового поля.

За проектом планується звести триповерховий сучасний будинок, в якому передбачені ліфти. Школа розрахована на 640 місць. Як розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична, питання будівництва школи в Пісочині стоїть досить гостро. У селищі функціонують 2 загальноосвітні установи. При проектній потужності 910 місць у Пісочинському колегіумі навчаються 1512 дітей, а в Пісочинській ЗОШ при потужності 197 - 276 дітей. Крім того, 140 школярів їздять на навчання до Харкова, 71 - в інші школи району.

Вона підкреслила, що в мікрорайоні Мобіль є гостра необхідність в учнівських місцях. Колегіум і школа в Пісочині переповнені - тут навчаються на 30-50 % більше дітей, ніж передбачено проектами цих навчальних закладів. І на сьогодні батьки шукають, куди можна віддати вчитися своїх дітей.

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко також розповів, що на сьогодні отримано всі дозволи на виконання робіт, і вони ведуться згідно з графіком. Загальна вартість об'єкта - близько 70 мільйонів гривень.

Він також додав, що в цьому році очікується фінансування цього об'єкта з Державного фонду регіонального розвитку в розмірі 24 мільйонів гривень. Також фінансову допомогу буде надавати і Харківська районна державна адміністрація. Пісочинська селищна рада вже виділила 4 мільйони.

Євгеній Шахненко підкреслив, що запустити школу в експлуатацію планують згідно з нормативом - протягом 3 років.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта