Скільки грошей харків’янам вдалося «заробити» на субсидії

03.05.2018 13:35 Суспільство
Фото: 5 канал Фото: 5 канал
Понад 39 мільйонів гривень ощадливим отримувачам субсидій вдалося залишити в своїх гаманцях.

За даними Департаменту соціального захисту ХОДА, в опалювальному сезоні, що нещодавно завершився, субсидію на сплату комунальних послуг отримували 469,6 тисячі домогосподарств, з них 202,9 тисячі — у Харкові, 266,7 тисячі — по області.

Субсідіанти, що економили енергоресурси, змогли поповнити свій бюджет заощадженими державними грошима. Так, енергоресурс заощаджували 63 719 отримувачів субсидій, вони отримали на руки 39 мільйонів 400 тисяч гривень.

В наступному опалювальному сезоні планується повна монетизація субсидії, тобто громадяни на руки отримуватимуть «живі» гроші для сплати комунальних послуг. Але при цьому зміниться і кількість отримувачів.

— Як зміниться кількість отримувачів субсидії, залежатиме від того, як зміняться доходи громадян. Якщо доходи громадян збільшаться (наприклад, збільшиться мінімальна заробітна плата), а тарифи стоятимуть на місці, то буде динаміка у бік зменшення отримувачів субсидії, — пояснив «СК» директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага. — Окрім цього, почав діяти Єдиний реєстр отримувачів субсидій, який прибере всіх двійників, та прийнято нові зміни до порядку, що обмежать певні зловживання. Тож ми очікуємо на зменшення отримувачів житлових субсидій.

Читайте також: Опорна та її філії — яке життя у шкіл після об’єднання. Приклад Борової

Юлія Міронюк