Скільки протримається "арктична погода" у Харкові. Прогноз

13.07.2015 14:43 Суспільство
Фото: puls.polesye.by Фото: puls.polesye.by

Цими вихідними погода в області кардинально змінилася. Замість виснажливої спеки прийшли нетипово прохолодні дні та ще більш холодні ночі.

Весь минулий тиждень мешканці Харківщини страждали від виснажливої спеки. Температура повітря вдень сягала 33, 35, а подекуди і 37 С, а вночі опускалася до 20 С. Після такої спеки ці вихідні видалися мало не арктичними. Хоча сонце майже весь день було на небосхилі, температура впала вдень до 21-23 С, а вночі - 10-15 С.

Різку зміну погоди синоптики пояснюють тим, що в область з північного заходу прийшов холодний фронт. На вихідних середньоденна температура становила 14-18 С, що, за словами синоптика Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенії Ляшенко, є на три-шість градусів нижче за норму.

- Якщо казати чесно, то за останні роки я не пам'ятаю такого холоду в липні, - каже синоптик.

Але нетипова прохолода протримається в регіоні недовго. Поступово температура буде підвищуватись, і вже цими вихідними термометри знову будуть показувати до 29 С вище нуля.

- Також найближчими днями в області пройдуть дощі. За своєю інтенсивністю вони будуть різними: десь більш рясні, десь менш рясні. Адже зараз літо, - говорить Євгенія Ляшенко.

До речі, перша половина липня видалася цього року досить сухою. При нормі у 60 мм дощів випало лише 10 мм.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта