Учителі, пенсіонери та бізнесмени: хто йде у мери на Харківщині

06.10.2015 11:00 Суспільство
report.if.ua/ report.if.ua/
Усього мерам в містечках області бажають стати 88 кандидатів. Серед них освітяни, медики, підприємці, посадовці, пенсіонери та безробітні.

Найчисельнішим після Харкова, де 11 кандидатів у мери, містом в області, де найбільше кандидатів на посаду мера, є Красноград. Очолювати його забажали дев’ять кандидатів: п’ять представників партій та четверо самовисуванців. Серед останніх — пенсіонер Віктор Бондар, єгер Михайло Дроб’язко, тимчасово безробітні Юрій Константінов та Роман Поляков. Компанію їм складають представниця політичної партії «Сила людей» Тетяна Іванова; нинішній голова Красноградської міської ради, представник партії «Відродження» Володимир Максим; вчителька Наталинського НВК, представниця Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Тетяна Мірча; від політичної партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» - ще одна представниця прекрасної статі спеціаліст відділу містобудування архітектура та ЖКГ Вікторія Сербіченко; і від Аграрної партії України — нинішній голова Красноградської райради Костянтин Фролов.

Третє місце за кількістю кандидатів у мери, а саме по восьмеро, посіли одразу три міста — Люботин, Богодухів і Мерефа. Так, у Люботині мером захотіли стати самовисуванці-пенсіонери Андрій Блізняков та Ніна Ісаєнко, ще один самовисуванець — адвокат Юрій Новіков. Політична партія «Наш край» бачить мером Люботина місцевого військкома Геннадія Іщенка, а партія «Відродження» - головного лікаря Люботинської центральної міськлікарні Олену Кандаурову. «Батьківщина» висуває безробітного Сергія Кислого, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - директора ТОВ «Лазуріт» Леоніда Лазуренка, а політична партія «Громадянська позиція» - гендиректора Люботинського ремонтно-будівельного ПрАТ «Ресто» Петра Ткаченка.

У Богодухові двоє самовисуванців — підприємець Микола Голуб та нинішня пані мер — Наталя Олексенко. Змінити її на посту виявили бажання безробітні Володимир Бєлий від «Відродження», Михайло Коноз від «Батьківщини», радник голови Богодухівської РДА Ігор Напрієнко від «Нашого краю», юрист Микола Перепелиця від партії «Укроп», підприємець Андрій Рижонков від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» та директор Богодухівського спеціалізованого НВК Олена Хованова від «Сили людей».

Очолювати Мерефу хочуть четверо самовисуванців: безробітня Маргарита Знайченко, робітник банку Олексій Кривчун, підприємець Віталій Рябуха та адвокат Дмитро Шевченко. І четверо представників партій: підприємці Юрій Аніщенко - «Сила людей», Сергій Гарбуз - «Батьківщина», Віктор Ісіченко - «Наш край» та нинішній мер Веніамін Сітов - «Відродження».

Сім кандидатів у мери має Ізюм. Троє самовисуванців — безробітні Петро Дідик і Володимир Клименко та підприємець Олександр Лебеденко. І четверо представників партій — нинішній мер Олександр Божков від «Нашого краю», його заступник Олексій Полях від «Відродження», підприємець Валерій Марченко від політичної партії «Нові обличчя» та не працюючий Анатолій Фомичевський від партії «Нова держава».

У місті Південне ситуація така: на пост очільника міста претендує п’ятеро самовисуванців — нинішній мер Олександр Брюханов, підприємець Володимир Колосовський, безробітний Олександр Кролевець, Начальник СОГП Харківського РВ ГУМВС Олег Познахірко, податківець Лариса Саєнко й лише один представник від політсили — військовий пенсіонер Олександр Сердюков, який йде від «Відродження».

По п’ять кандидатів мають Лозова, Чугуїв, Барвінкове та Валки. Лозову мріють очолити самовисуванці: радник директора ТОВ «Лозівський агропромтехсервіс» Сергій Зеленський, безробітний Ігор Кошляк, пенсіонер МВС Геннадій Пономар та знову нинішній мер Сергій Степанов. Єдиний представник від партії тут — підприємець Ігор Коломак від «Батьківщини».

Мають плани на Чугуїв двоє самовисуванців підприємець Валерій Бєлєвцов і безробітний Юрій Кондратьєв, а також заступник начальника Департаменту житлового господарства Харківської міської ради Ігор Гайдар від «Солідарності», нинішня очільниця міста Галина Мінаєва від «Нашого краю» та аспірант Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Михайло Саєнко від «Батьківщини».

Підкорити Барвінкове мають надію самовисуванці нинішній мер Олександр Бало і пенсіонер Володимир Козлов, а також старший зміни охорони ПП «Титан АРМС» Ігор Гусєв від Радикальної партії Олега Ляшка, пенсіонери Олександр Ємець від «Волонтерської партії України» та Вадим Юрін від «Відродження».

Свою п’ятірку кандидатів мають Валки: це самовисуванці нинішній мер Валерій Скрипніченко й директор АТП «16341» Наталія Тридуб, пенсіонер Сергій Бондар від «Батьківщини», підприємець Юрій Деркач від «Соціальної партій України» та безробітний Олександр Яровой від «Сили людей».

По четверо кандидатів змагатимуться у Куп’янську, Первомайському, Вовчанську, Дергачах та Змієві. У Куп’янську це самовисуванці нинішній мер Володимир Демченко, секретар міськради Юрій Мартинов й очільник місцевого відділу освіти Світлана Пасічник та залізничник Олег Войтюк від «Відродження».

Первомайський обиратиме з-поміж єдиного самовисуванця завідувача центральною райаптекою №194 Геннадієм Мікуліним та директора СТОВ «Ржавчик» Миколи Бакшеєва від «Батьківщини», директора фірми «Майстернамі» Віктора Намчука від «Нашого краю» та першого заступника міського голови Миколи Потапова від «Відродження».

Вовчанськ віддасть голос або за самовисуванця начальника Вовчанського районного відділення енергозбуту Володимира Шевченка, або за головного спеціаліста виконавчої дирекції Харківського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Сергія Бородавку із «Сили людей», або за безробітного Миколу Співака з «Батьківщини» чи за нинішню міську голову Ольгу Топоркову від «Солідраності».

У Дергачах ситуація така: один самовисуванець директор ППФ «Аврора –Сервіс» Дмитро Лисицький, «свободівець» і підприємець Володимир Безрук, представник «Солідарності» і голова об’єднання виробників будматеріалів «Слобожанський брук» Олександр Осадчий та «укропівець» охоронець ПАТ «Банк Грант», Юрій Островерх.

Зміївці на виборах мера побачать самовисуванців підприємця Олега Штефана й пенсіонера Леоніда Левенця, директора ТОВ «Юлар» Андрія Спасова від «Солідарності» та нинішнього мера Петра Кучкова від «Всеукраїнського об’єднання «Центр».

І всього з-поміж двох людей обиратимуть собі мера балаклійці. За мерське крісло змагатимуться два самовисуванці заступник директора ТОВ «Енерготранс ЛТД» Андрій Колесніков та тимчасово непрацюючий екс-голова Балаклійської РДА Іван Столбовий.

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта