Унікальний експеримент у Харкові. Водіїв перевірили на лояльність до інвалідів (ФОТО)

17.07.2015 12:16 Суспільство
Фото Харьковского горсовета Фото Харьковского горсовета

У Харкові стартував експеримент, який показує, як водії громадського транспорту ставляться до людей з особливими потребами.

В експерименті взяли участь віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова і один із представників Департаменту інфраструктури міськради, який на час рейду пересів в інвалідне крісло. На зупинках громадського транспорту вони просили водіїв низькопольних автобусів і тролейбусів, які під'їжджали, відкинути пандус і допомогти їм заїхати в салон.

Деякі водії відразу відкликалися на прохання учасників експерименту, виходили і допомагали відкинути пандус, цікавилися, на якій зупинці пасажири у візках планують виходити, і також допомагали їм виїхати з салону.

- Але деякі водії відверто шокували своєю поведінкою. Один водій автобуса обдурив учасників нашого експерименту, сказавши, що пандус не працює. Водій одного тролейбуса відмовився відкидати пандус, а в іншому тролейбусі заїхати в салон візочникам допомогли пасажири, - розповів заступник міського голови Євген Водовозов.

Зараз постає питання про звільнення цього водія.

Перевізників також зобов'язали до кінця місяця відремонтувати непрацюючі пандуси або встановити нові, якщо їх немає на тих автобусах, де вони передбачені.

Проект буде продовжений, а рейди проводитимуться періодично.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта