Від пісочної анімації до пожежної справи: у Харкові пройшли навчальні майстер-класи для дітей

25.10.2016 11:20 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
25 жовтня у рамках ІІ Обласного патріотичного форуму "Віват, Україно!" відбулася серія майстер-класів для дітей від рятівників, кадетів та бібліотекарів.

Захід організували у стінах Театрально-концертного центру ХНАТОБу співробітники Харківської обласної бібліотеки для дітей. Його присвятили 25-річчю незалежності України. 
На форумі нагородили найактивніших читачів Харківщини і переможців цьогорічних творчих змагань, зокрема малюнків і листівок.

А перед нагородженням переможців на дітей чекали цікаві розваги, які приготували представники Національного університету цівільного захисту України, Гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус", Харківського літературного музею. 



Так, тут проводилися заняття з надання першої домедичної допомоги, з правил безпечної поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, профілактики пожеж. Дітям демонстрували "шкоду" паління на спеціальному приборі, який розробили на кафедрі піротехнічної спеціальної підготовки НУЦЗУ.



- Ми придумали прилад, який очищує повітря у задимленому приміщення. Коли вивчали цей процес, вирішили порівняти таке приміщення із легенями людини, яка палить, - розповідає полковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов. - Для демонстрації використовуємо звичайні цигарки. Діти можуть побачити процес паління й наочно переконатися у його шкідливості: відчути цей сморід, побачити, як накопичуються шкідливі смоли тощо. Діти відчувають, що це гидко, і, мабуть, замислюються, що не варто палити.

Демонстрували також бойовий одяг рятувальника та засоби індивідуального захисту.  Дехто із учнів навіть мав змогу приміряти костюм хімзахисту.

На дитячому форумі також працювала локація Харківського літмузею "Задзеркалля", де юні читачі знайомилися з українською та англійською класикою. А ще пройшов майстер-клас із пісочної анімації. 

Більше фото дивіться тут.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта