Земельну аферу намагалися провернути у Харкові

20.10.2015 14:32 Суспільство
Фото: stroyobzor.ua Фото: stroyobzor.ua
Апеляційний господарський суд скасував рішення міськради про безоплатну передачу двом кооперативам майже 7,5 га земель територіальної громади Харкова.

У 2009 та 2011 роках рішеннями сесій Харківської міської ради під будівництво житла було передано у власність обслуговуючим кооперативам дві ділянки землі вартістю 4,5 млн грн.

Одна з них, площею 6,7 га, розташована на околиці міста, інша, площею майже 0,7 га - на просп. Леніна. Обласна прокуратура виявила в цій процедурі низку порушень закону.

- В статутних та реєстраційних документах кооперативів не зазначено, що їх члени потребують поліпшення житлових умов. До того ж, кооперативи - обслуговуючі, а не житлові. І це не дає їм права на безоплатне отримання землі, - зазначив заступник прокурора Харківської області Олег Мельник.

Господарський суд області задовольнив прокурорські позови щодо визнання незаконними та скасування рішень міськради про безоплатне надання цих ділянок. Проте Харківська міськрада подала апеляцію. Апеляційний господарський суд області прийняв до уваги доводи прокурора і залишив без змін обидва рішення суду першої інстанції.

Мирослава Кольцова

Автор: Администратор сайта