Звірів розвезли, клітки зруйнували: що зараз відбувається в Харківському зоопарку (Фото)

19.08.2016 08:17 Суспільство
Фото:http://zoo.kharkov.ua/ Фото:http://zoo.kharkov.ua/
Зараз ремонтні роботи в зоопарку йдуть згідно із затвердженим графіком. Частина мавп роз'їхалася по зоопарках України.

У Харківському зоопарку розповіли, із чого почалися масштабні ремонтні роботи у закладі.

- Унікальний проект із реконструкції Харківського зоопарку переходить у стадію втілення. Першими із братів наших менших новосілля відзначать мавпи. Цим дивним істотам буде подарована ціла планета - «Планета мавп». За планом реконструкції це повинно статися вже наступного року. А поки тільки розпочато демонтаж старого приміщення, - ідеться у повідомленні на офіційному сайті Харківського зоопарку.







Частина мавп роз'їхалася по зоопарках України. Так, у Бердянську знайшли свій тимчасовий будинок наші шимпанзе, у Біопарк (Одеса) поїхали гамадрили, анубіс і гвінейський павіан, а в зоопарк Лімпопо (Львівська область) - макаки резуси. Решта приматів залишиться у Харкові і буде переміщена в «Будинок травоїдних», де зараз для них готуються вольєри для тимчасового утримання.

Нагадаємо, цього літа в Харківському зоопарку стартувала масштабна реконструкція. У її ході звіринець розділять на зоогеографічні зони. Також зоопарк поповниться новими мешканцями. Роботи будуть вестися поетапно - за рахунок коштів міського бюджету (50 млн грн) і невеликої держсубвенції. Реконструкцію планують провести за два роки.

Місцева влада обіцяє, що після реконструкції вхід до міського звіринця буде абсолютно безкоштовним. Не тільки для дітей, а й для дорослих. А утримувати зоопарк будуть за кошти з міського бюджету.

Екскурсійне відвідування зоопарку з 6 серпня припинено.

Читайте також: ВХІД НА ПОПУЛЯРНИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ОБ’ЄКТ ОБЛАСТІ ЗРОБИЛИ ПЛАТНИМ

Тетяна Лісна

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Администратор сайта