Досвід європейського співробітництва переймає Харківщина - Сергій Чернов

05.07.2016 14:29 Влада
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
В рамках двосторонньої зустрічі представників Робочої групи Комітету регіонів ЄС - Україна, учасникам дводенного заходу, який проходить в Одесі, було презентовано Центр обслуговування громадян.

У Робочій групі бере участь голова Харківської обласної Ради, президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов.

Під час презентації було відзначено, що Центр є одним з підрозділів Міського центру надання адміністративних послуг, в якому будуть працювати за новим форматом - під одним дахом можна отримати близько 50-ти адміністративних послуг: від отримання першого паспорта до реєстрації бізнесу і прав власності на нерухомість . Особливістю роботи Центру є те, що люди, яким треба отримати персональні документи або ж юридично оформити свою діяльність, можуть зробити це протягом кількох годин - передає сайт Харківської обласної ради.

- Наша держава прагне переймати досвід європейських країн з питань міжрегіонального, транскордонного співробітництва. Адже подібна взаємодія - це саме те, що необхідно використовувати країнам Східного партнерства, щоб поступово вийти на європейський рівень розвитку - зазначив Сергій Чернов.

Інвестори назвали умови вкладання грошей в Харківщину 

Голова Харківської обласної ради висловив надію, що подальша дискусія між сторонами буде плідною. І співпраця між представниками Європейського Союзу і України, представниками центральної та регіональної влади, органами місцевого самоврядування та громадянським суспільством дасть можливість ще раз підтвердити намір проведення реформ.

- Упевнений, реформи будуть дієвими і незворотними тільки тоді, коли будуть внесені зміни до Конституції. Нехай наша зустріч сприятиме реалізації реформи з децентралізації - зазначив Сергій Чернов.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта