Матерям, які відмовляються від немовлят, дають півроку на роздуми

10.07.2013 13:26 Влада
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
Один з напрямків роботи щодо попередження соціального сирітства – це робота в пологових будинках з тією мамою, що народила дитину, але не має житлових або соціальних умов для її виховання.

Таку думку висловила начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.

- В області на базі пологових будинків, жіночих консультацій та будинків дитини працює 51 консультаційний пункт, де психологи працюють з жінкою, яка має намір залишити свою дитину, – повідомила вона.

В першому півріччі на території області було зафіксовано 35 фактів коли жінка мала намір залишити дитину, але це здійснилося у відношенні лише 12 дітей. Таким чином 23 дитини все ж виховуються у сім’ї.

- По-друге, кожній жінці, яка народила дитину, але не має змоги її виховувати, треба поясняти, що існує тимчасова форма, коли дитину можна влаштувати на 6 місяців до будинку дитини за заявою матері, і ця дитина буде доглянута, буде виховуватись за державний кошт, а після 6 місяців все ж повернеться до сім’ї, – розповіла Тетяна Печерських.

Для забезпечення соціального супроводу жінок, які мають ризики відмовитися від дитини у пологовому відділенні, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України планується у 2013-2014 роках розширити мережу центрів матері та дитини. 

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта