На ХАЗі оголошено конкурс, гендиректора Анатолія М'ялицю звільнено

03.04.2015 05:57 Влада
gloss.ua gloss.ua
Наказом Мінекономрозвитку звільнений генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Анатолій М‘ялиця.

"Анатолій М‘ялиця звільнений. Обов'язки гендиректора тимчасово виконує перший заступник гендиректора Ігор Сунцов", - зазначили в облдержадміністрації.

Конкурс претендентів на посаду керівника ХАЗу проходитиме з 16 квітня по 29 травня.

Слід зазначити, що 2 лютого новий губернатор Харківської області Ігор Райнін пообіцяв зайнятися "проблемними підприємствами". Тоді він заявив, що на ХАЗі потрібно підвищувати рівень менеджменту.

Харківська облдержадміністрація направила лист в Міністерство економічного розвитку і торгівлі з проханням призначити генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства якомога швидше

«За підсумками 2014 року обсяг кредиторської заборгованості підприємства досяг критичної позначки - 2981600000 грн. З яких - 25,6 мільйона гривень - це заборгованість по заробітній платі. За 2 місяці 2015 року борг із зарплати зріс на 12,3 млн грн і склав 37,9 млн грн. Соціальне становище в трудовому колективі загострив факт відсутності повноправного керівника підприємства. Просимо вжити заходів на державному рівні з метою поліпшення ситуації на підприємстві і якомога швидше призначити генерального директора», - йдеться в листі ХОДА.

Анатолій М‘ялиця у 2002-2004 рр. обіймав посаду міністра промислової політики. У 2004-2005 рр. він був радником прем'єр-міністра України. 2005 р. - керував Державною літакобудівною корпорацією "Антонов". Посаду гендиректора ХАЗу обіймав з 2008 року.

Джерело: Укрінформ
Автор: Администратор сайта