Низку терактів готували злочинці під Харковом

18.02.2015 07:00 Влада
фото прес-служби СБУ фото прес-служби СБУ
Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківської області викрила та затримала групу осіб, які планували вчинення диверсій та терористичних актів на території регіону.

Встановлено, що 25-річний громадянин Росії організував у Куп’янську Харківської області злочинну групу з числа представників місцевого криміналітету. Росіянин підтримував зв’язок з терористами т.зв. “ДНР”, за вказівкою яких група вербувала серед “кримінальників” найманців для незаконних воєнізованих формувань, придбала значну кількість зброї для вчинення диверсій та терактів на об’єктах транспорту і промисловості, про які збирала детальну інформацію.

Кошти для придбання засобів ураження група “заробляла” у звичний для себе спосіб — крадіжками особистих речей громадян з транспортних засобів. Автомобілі зловмисники відкривали за допомогою так званих “кодграбберів” — спеціальних технічних засобів, призначених для зчитування кодів автомобільної сигналізації. Заборонені пристрої організатор групи придбав на території РФ та незаконно перемістив на територію України.

Співробітники СБУ у результаті спецоперації затримали організатора групи та двох мешканців Куп’янська. Під час обшуку у тимчасовому помешканні росіянина вилучено гранатомети РПГ-22 та РПГ-26, автомати Калашникова, пістолет Макарова з глушником, велику кількість набоїв, гранати Ф-1, РГД-5, прапори та емблеми т.зв. “республік”, кастети.

Крім цього, у зловмисників вилучено речові докази скоєння численних крадіжок: реєстраційні документи на чужі автомобілі, особисті документи власників, планшети, ноутбуки, а також спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

Наразі усі учасники групи затримані. Тривають невідкладні слідчі дії.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта