Порошенко: Завод імені Малишева випустить рекордну кількість техніки (ФОТО)

11.10.2014 13:47 Влада

Сьогодні з візитом до Харкова прибув Президент України Петро Порошенко. Першим місцем, яке відвідав Президент, став завод імені Малишева. Там йому продемонстрували бойовий танк «ОПЛОТ».


Після того, як Петро Порошенко ознайомився з продукцією заводу, він виступив перед трудовим колективом підприємства. Президент відзначив, що колектив здійснив трудовий подвиг, перейшовши на двозмінний, а потім і тризмінний режим роботи.

- Я впевнений, що танки «Оплот» і «БТР-4» - сьогодні найсучасніші зразки зброї. Українські бійці, українські воїни, українські герої відчувають себе в безпеці, озброєними, надійно підготовленими. І країна сьогодні потребує більше вашої продукції, - відзначив Президент. – Я думаю, що ознакою впевненості в майбутньому і ознакою впевненості в завтрашньому дні є те, що сьогодні закуплено достатньо велику кількість комплектуючих. Я думаю, що в листопаді буде вперше випущено найбільший обсяг танків і БТРів, яких конче потребує українське військо.

Він відзначив, що «Оплот» на сьогодні – це одна з найбільш захищених бойових машин у світі, що має низку унікальних технічних новацій. Танк оснащено відразу двома тепловізорами, панорамним прицілом командира.

Як розповів генеральний директор ДП "Завод імені Малишева" Микола Бєлов, «Оплот» може спокійно вести нічний бій. Дальність ураження цілі – до 5 км. В машину вбудовано спеціальну систему динамічного захисту, що дозволяє витримати снаряди тандемної дії. Мобільність машини забезпечується 1200 кінських сил.

- Це унікальні двигуни, виробництва нашого заводу імені Малишева розроблені ще в 60-х роках, - розповів Микола Бєлов. – На сьогодні конкурентами у світі є тільки американські танки «Абрамс» та німецькі «Леопарди». Наші машини близько у півтора-два рази дешевші. За показниками вони такі ж.

За його словами, зараз значно збільшилася співпраця з Міністерством оборони України. Окрім запланованого випуску «Оплотів», на заводі відновлюють «Булати», а також модернізують танки Т-64.

До речі, наразі «Оплоти» в зоні АТО не використовуються. Причина в технічних характеристиках. Машина призначена для стрільби від трьох кілометрів і далі. В зоні АТО потрібна зброя для більш ближніх цілей. 

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта