"Велике місто переселили до Харківської області" - Ігор Райнін (ВІДЕО)

12.05.2015 12:49 Влада
12 травня губернатор Харківщини Ігор Райнін зустрівся з керівником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові паном Ромуальдом Пішаром.

Мета зустрічі – обговорення питань щодо поточної суспільно-політичної ситуації в регіоні, а також можливих напрямів подальшої співпраці. На зустрічі обговорювалося питання щодо переселенців.

Ігор Райнін зауважив, що на території Харківської області зареєстровано близько 180 тисяч переселенців, але фактична їх кількість - близько 300 тисяч. Різниця в тому, що частина людей не звернулася за допомогою офіційно, спираючись на власні джерела і ресурси забезпечення власного життя.

- Ситуація, яка виникла, створює ряд складнощів для економіки Харківщини - 300 тисяч переселенців - це велика кількість людей, — заявив губернатор.

За словами Ігора Райніна, населення Полтави становить 280 тисяч чоловік і, співставивши цифри, можна вважати, що велике місто переселили в мегаполіс, а це, на думку голови області, для регіональної економіки не може відбуватися непомітно.

- Всі люди, які переїхали з Донбасу на тимчасове проживання в Харківську область, для нас в першу чергу - люди, громадяни України і ми їх, наскільки це можливо, забезпечуємо всім необхідним, - додав Ігор Райнін.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта