Відключення світла у Харкові: графіків не буде, але попереджатимуть за 15 хвилин

03.12.2014 10:54 Влада
kratko-news.com kratko-news.com

Міська влада розробляє комплекс заходів, які дозволять найближчими часом знизити обсяги споживаної електроенергії.

Про це сьогодні, 3 грудня, на нараді, де йшлося про аварійні відключення з боку АК «Харківобленерго», повідомив перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов.

За його словами, був складений перелік стратегічних об'єктів міста, які не можна відключати від електроенергії для забезпечення стабільної роботи всієї інфраструктури міста Харкова.

За словами заступника голови правління АК «Харківобленерго» Василя Скопенка, напередодні Харківській області обмежили споживання електроенергії на 35% від звичайного ліміту. В результаті деякі райони області залишалися без світла 5-9 годин. Відключення комунальних і комерційних об'єктів були і в Харкові, в тому числі деяких шкіл, але житлових будинків це торкнулося менше.

«Вчора почали відключати електроенергію для населення. Якщо йде значне збільшення споживання електроенергії, то команду на відключення дають з Києва. Тому жодних чітких графіків немає, і спрогнозувати, кого і коли відключать, не можна. Ми просимо всі підприємства ввести у себе графіки аварійного обмеження споживання електроенергії, що дозволить рідше відключати електромережі в аварійному режимі. Є надія, що до п'ятниці ситуація нормалізується», - зазначив Василь Скопенко.

Міська влада і «Харківобленерго» домовилися налагодити чіткий зв'язок між диспетчерськими службами, щоб у випадку аварійного відключення забезпечити для комунальних служб міста до 15 хвилин на реагування. Це необхідно, наприклад, для того, щоб трамваї і тролейбуси не зупинилися прямо серед вулиці, а «Харківміськліфт» встиг відключити ліфти в будинках, інакше городяни можуть застрягти в них на кілька годин. Крім того, Департамент охорони здоров'я надасть список медичних установ, в яких не можна відключати світло, наприклад, реанімації, лікарні, де проводяться операції тощо.

«Зараз ми готуємо дані про заходи, які місто може терміново ввести для зниження споживання електроенергії. Після цього будуть прийняті рішення, щоб харків'яни відчули якомога менший дискомфорт, пов'язаний з відключеннями», - підкреслив Андрій Парамонов.

Автор: Администратор сайта