Харківська область — серед лідерів у сфері надання адміністративних послуг у країні

23.01.2018 15:45 Влада
Фото: Rotozeev.net Фото: Rotozeev.net
Про це 23 січня повідомив у ході підсумкової прес-конференції Віце-прем'єр-міністр України-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Підбиваючи підсумки зробленого в напрямку регіонального розвитку в 2017 році, Геннадій Зубко акцентував увагу на питаннях створення ОТГ, опорних шкіл та центрів надання адміністративних послуг у регіонах.

Серед лідерів у сфері надання адміністративних послуг в Україні міністр регіонального розвитку назвав Харківщину, де наразі працює 45 ЦНАПів, у тому числі найсучасніший Регіональний центр надання адміністративних послуг.

«ЦНАП — це те місце, де розривається зв’язок між чиновником та громадянином, і тим, як організовано цю роботу, ми можемо показати, наскільки система є ефективною, швидкою та позбавленою корупції. Коли ми кажемо про створення нових ЦНАПів, для нас дуже важливі якість надання послуг та підготовка кадрів, а найголовніше — можливість повсюдності надання послуг», — підкреслив Геннадій Зубко.

Він відзначив, що в цілому в Україні на даний момент працюють 734 ЦНАПи, в тому числі 56 — в об’єднаних територіальних громадах.

Щодо розвитку в країні мережі опорних шкіл віце-прем’єр-міністр повідомив: на даний момент їх нараховується 476, у тому числі 156 - в об’єднаних територіальних громадах. У процесі створення опорних шкіл Харківщина також входить до 5-ки лідерів у країні.

«Нам потрібно, щоб опорна школа була хабом. Вона не повинна працювати тільки півдня. Нам хотілося б, щоб у другу половину дня це було місце для шкільних гуртків, позашкільної освіти, щоб це було місце, де спілкуються діти», — наголосив Геннадій Зубко.

Як приклад такої «української школи майбутнього» він навів школу «Мобіль» у селищі Пісочин Харківської області.

«Саме в Пісочині я перший раз почув від дитини, що вона не йде до 34-го кабінету, а йде до аудиторії Тараса Григоровича Шевченка вчити українську мову, а інша дитина йде до класу «Лондон», щоб вчити англійську. Це зміна в ментальності дітей, які хочуть вчитися, яким комфортно саме в таких школах», — підкреслив очільник Мінрегіону.

Читайте також: Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА в 2017 році

Микола Мельник

Теги: