Яценюк: Держава допоможе тільки тим переселенцям, які хочуть допомогти собі самі

15.10.2014 12:26 Влада
ua.korrespondent.net ua.korrespondent.net
Уряд прийняв щодо переселенців два основних рішення.

Про це в ході робочого візиту в Харківську область заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.
 
«Перше рішення стосується реєстрації тимчасово переміщених осіб. Згідно з цим рішенням громадяни, які покинули зону АТО і оселилися в іншому регіоні, можуть отримати тимчасову реєстрацію в місцевих управліннях соціальної політики та міграційної службі. Як тільки переселенець отримує таку реєстрацію, він відразу ж отримує і право на соціальні пільги та компенсації, які були передбачені на місці його постійного проживання (пенсії, допомога по догляду за дитиною, виплати по інвалідності тощо)», - зазначив Арсеній Яценюк.

Крім того, за словами прем'єр-міністра, уряд прийняв рішення про щомісячні виплати в розмірі не більше 2400 гривень на тимчасово переміщену сім'ю (884 грн. - для непрацездатної особи, 442 грн. - для працездатного).

«Такі виплати будуть здійснюються тільки в тому випадку, коли людина звернеться в центр зайнятості і почне шукати роботу. Держава допомагатиме лише тоді, коли людина сама хоче собі допомогти», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він також додав, що зараз вже закриваються заборгованості по переселенцям, які утворилися протягом 6 місяців.

«На даному етапі ми врегулювали все на підставі урядових рішень. Доцільності в ухваленні додаткових нормативних актів, в тому числі, що стосуються статусу тимчасових переселенців, я не бачу», - підкреслив прем'єр-міністр.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта