Затримання беркутівців у Харкові не є ривком у розслідуванні - адвокат

22.04.2015 05:56 Влада
Затримані у Харкові троє екс-співробітників “Беркута” за підозрою у вбивствах євромайданівців не є співробітниками спецроти Беркута.

Вони несли службу в одному з підрозділів “Беркута”, які брали участь в подіях ранку 18 лютого 2014 року. Про це в ефірі “5 Каналу” повідомив адвокат “Небесної сотні” Павло Дикань, передає УНН.

“Це не співробітники спецроти „Беркута“. Це співробітники підрозділу „Беркут“, які брали участь в подіях ранку 18 лютого 2014 року у Маріїнському парку і в Кріпосному провулку, де загинуло п’ять людей і було поранено більше п’ятдесяти”, — розповів П. Дикань.

За його словами, це затримання не є ривком у справі.

“Це дія, яку можна було здійснити і раніше, якби розслідування велося належним чином. Але з точки зору розслідування це добре, можливо, це приведе до отримання показів на тих, хто надавав накази”, — сказав він.

П. Дикань зауважив, що на сьогодні проти тих, хто віддавав злочинні накази, Генпрокуратурою зібрано дуже мало фактів. Адвокат пояснив, що стан правоохоронної системи фактично не змінився, і правоохоронці не дають показів.

Нагадаємо, у вівторок Генпрокурор України Віктор Шокін заявив, що у Харкові працівники СБУ і Генпрокуратури затримали трьох екс-беркутівців, підозрюваних у розстрілі 18 лютого 2014 року активістів Майдану в Києві. Він також додав, що підозрювані працюють на керівних посадах у міліції Харкова.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта