Чорнобильці лікуватимуться у санаторіях, коли захочуть

07.07.2012 10:10 Суспільство
Питання щодо виплат чорнобильцям обговорювали вчора під час наради з віце-прем’єр-міністром України - міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком депутати облради.

Депутат обласної ради Анатолій Вінник, голова Харківської облорганізації «Союз Чорнобиль України» зазначив, що з керівництвом області є конструктивний діалог з усіх тем, що стосуються соціальної допомоги цій категорії громадян, повідомляє сайт облради.

Анатолій Вінник запропонував утворити комісію, яка б займалася розглядом кожного конкретного випадку, вирішувала питання в індивідуальному порядку стосовно дітей чорнобильців, вдів ліквідаторів.

«В області проживає більше п’яти тисяч інвалідів – чорнобильців. Більше двох тисяч осіб втратили у виплатах, або ж отримують виплати нижче середнього рівня. Потрібно вирішувати проблеми по кожному випадку окремо», - зауважив він.

Сергій Тігіпко запевнив, що існуючи проблеми будуть вирішені поступово, і пенсії, враховуючи реалії сьогодення, будуть підвищуватися за рахунок загального підвищення.

Також віце-прем’єр розповів, що вже сьогодні кардинально змінена система, за якою буде проводитись оздоровлення чорнобильців:

«Тепер не буде жодних тендерів. На рівні Верховної Ради буде визначена вартість путівки, а людина разом із лікарем зможе вирішити, куди необхідно поїхати на лікування. Раніше путівки вручались, а чорнобилець, часто за власний кошт, мав їхати кудись. Завдяки ухваленому законну тепер людина сама обирає те, що їй потрібно. В цьому році на лікування постраждалих в результаті аварії на Чорнобильській АЕС виділено 382 млн грн».

Автор: Администратор сайта