Електронний реєстр пацієнтів уже створили у лікарнях Харківщині

16.09.2013 11:33 Суспільство
http://zadetey.org.ua/ http://zadetey.org.ua/
Збирання та зберігання купи медичних паперів, тривале очікування результатів аналізів з лабораторії та черги – маємо шанс позбавитися цих труднощів.

В Україні планується створити електронний реєстр пацієнтів. 

Харківщина не ввійшла до пілотного проекту, але практика впровадження електронних ресурсів у медичних закладах регіону вже тривалий час реалізується. Це і реєстри пацієнтів, що страждають на цукровий діабет, і облік тих, хто потребує оперативного втручання з приводу катаракти, ендопротезування великих суглобів, забезпечення слуховими апаратами тощо.

Читайте також: Електронний реєстр пацієнтів: чи не зарано. Коментар фахівця 

– Ці реєстри стали основою для реалізації медико-соціальних проектів, які закладено в нашій регіональній комплексній програмі «Здоров’я Слобожанщини». У ній також є окремий розділ щодо інформатизації галузі, – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. – Ми повністю підтримуємо цей стратегічний напрям. Ми розуміємо, що це державне завдання має бути виконано, тому що така необхідна нам страхова медицина і розподіл медичної допомоги за її рівнями без інформатизації неможливі.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №110 від 14.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта