Грип на порозі. Які райони Харківщині під найбільшим ризиком

06.12.2013 12:47 Суспільство
http://ukrhealth.net http://ukrhealth.net
Харківська область займає 17 місце по Україні по профілактиці грипу.

Проте на сьогодні ще жоден мешканець не захворів на нього. Про це сьогодні повідомили під час засідання Харківської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, цього року на території України очікують циркуляцій трьох штамів грипу: Каліфорнія (H1N1), Вікторія (H3N2) та вірус групи В «Массачусетс-2012». Вже у семи областях зафіксовані випадки захворювання (Полтавська, Донецька, Івано-Франківська, Вінницька, Рівненська, Кіровоградська, Запорізька). Піку захворювання слід чекати ну кінці грудня та на початку березня цього року.

У Харківській області, з 10 жовтня за медичною допомогою з грипоподібними захворюваннями звернулися 35715 хворих. А це 1,3 % населення регіону. З них 1024 людини (790 дітей) госпіталізували.

Починаючи з листопада, кількість хворих (70 % яких діти) на ГРВІ щотижня росте.

- З початку епідсезона лабораторно обстежено близько 1000 хворих. З них половина мають позитивні результати. За даними цих результатів в жовтні-листопаді домінували парагрипи, аденовірус та РС-вірус, - розповіла Начальник Головного управління Держсанепідслужби в Харківській області Тетяна Колпакова.

В області є орієнтовний план рекомендованих щеплень проти грипу. Всього, згідно з ним, мають зробити щеплення 85 тис людей (це близько 3 % населення).

Наразі ж вакцинацію зробили трохи більше 6 тис людей. Це менше 1 % населення області і складає всього 7 % від плану. Серед тих, хто зробив щеплення — 10 % дітей, 38 % медпрацівників.

- Станом на 2 грудня вакцинопрофілактика грипу не розпочата у Мерефі, в Борівському, Валківському та Зміївському районах. Одиничні щеплення зробили у Кегичівському, Коломацькому, Печенізькому районах, - розповіла Тетяна Колпакова.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта