Хто у Харкові відловлює бездомних хворих тварин

03.02.2015 13:37 Суспільство
Якщо вас укусив собака. Як ізолювати хвору тварину

Відловом та доглядом за бездомними тваринами у Харкові займається спеціалізоване комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами».

Тож за допомогою з приводу відлову собаки потрібно звертатися саме до них. До речі, якщо навіть після нападу тварини ви зберегли до неї співчуття, не хвилюйтеся – ловці зобов’язані дотримуватися принципів гуманності при вилові та транспортуванні собак. Доставляти їх у пункт тимчасового утримання в обов’язковому порядку мають у день вилову.

– Людина, яку покусала собака, приходить до нас з медичною довідкою, – пояснює диспетчер служби відлову Олена. – Потім наша служба разом із заявником вирушає на місце, де може перебувати тварина. Спеціалістам показують собаку, після чого вони її відловлюють і відправляють у державну лікарню ветеринарної медицини (м. Харків, вул. Сидора Ковпака, 1). Там фахівці визначають, чи не є тварина переносником сказу (собака під наглядом знаходиться десять днів). І вже виходячи з їх висновку, вибудовується подальше лікування постраждалої людини. Якщо у собаки сказу не виявлено, її передають до нас у притулок. Тут їй надаються певні ветпослуги. 45 днів триває карантин тварини. Весь цей час за собакою стежить наш кінолог. Намагаємося вихованців притулку соціалізувати, щоб потім їх могли забрати харків’яни.

Залишити заявку можна на сайті підприємства animals.kharkov.ua/node/111 або зателефонувати за номером (057) 775-33-10. Також приймають таку заявку диспетчери Харківської міської диспетчерської служби за номером 1562 або (057) 760-70-62. Послуги з відлову надаються безкоштовно.

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" №10 від 24.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта