Компенсація за догляд за літнім родичем. Гроші можна отримати не завжди

19.12.2014 07:36 Суспільство
Якщо ваш літній родич хворіє або має інвалідність, ви можете оформити документи по догляду за ним та отримувати за це компенсацію від держави.

Але компенсація призначається не завжди.

Компенсація не призначається, якщо людина, яка потребує догляду, вже отримує регресні виплати або надбавку на догляд інваліда з дитинства (Закон України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам»).

Також залишаться без компенсації сім’ї, що вже отримують компенсацію по догляду як малозабезпечені, якщо в них проживає інвалід з психічного захворювання І, ІІ групи або вже призначена компенсація по догляду у відповідність із постановою КМУ від 26.07.1996г. № 832.
Не передбачена компенсація і для фізичних осіб, що надають соціальні послуги на платній основі.

Тим, хто надає послуги інвалідам, треба пам’ятати, що при продовженні групи інвалідності підопічному або у разі зміни групи інвалідності необхідно цю інформацію надавати до управління праці та соціального захисту населення для продовження виплати компенсації. У разі виникнення інших обставин (смерть підопічного, зміна адреси, вихід на роботу, навчання, вихід на пенсію особи, яка надає соціальні послуги, та інші причини).

Усі відповідні постанови можна знайти на сайті Верховної Ради України http://rada.gov.ua/ у розділі «законодавство».

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" № 144 від 02.12.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта