Кожна дев'ята дитина переселенців народжується з патологіями (ФОТО)

09.07.2015 11:06 Суспільство
Фото Ярослава Лукаша Фото Ярослава Лукаша
Більше 100 дітей переселенців народилися на території Харківщини з різними ускладненнями.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександра Галацана, станом на 1 липня на обліку в акушерів-гінекологів Харківщини знаходяться 1500 вагітних жінок з Донбасу. З початку року в області було проведено більше ніж 900 пологів. Третина з них пройшла в Харківській обласній клінічній лікарні. Попри це, більше 100 дітей народилася з дуже серйозними ускладненнями.

-  На жаль, акушерська служба у східних регіонах зруйнована і відомий Луганський перинатальний центр знищений, тому ми  маємо справи безпосередньо з наслідками цієї ситуації, - сказав Олександр Галацан.

У рамках допомоги переселенцям 9 липня Фонд народонаселення ООН в  Україні передав у Харківський обласний клінічний перинатальний центр гуманітарну допомогу. За словами заступника представника Фонду Павла Замостьяна, ці набори мають все необхідне для надання допомоги при пологах різної складності і включають антибіотики, протизапальні медикаменти, шовний матеріал та інші життєво необхідні препарати.

Всього, починаючи з минулого року, Харківська область отримала 39 наборів для надання родопомічної допомоги на загальну суму  42 тис. дол.

Ярослав Лукаш

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта