На Харківщині катастрофічно не вистачає вакцин

29.04.2015 06:20 Суспільство
http://www.likar.info http://www.likar.info
Область отримала лише третю частину від всього обсягу вакцин, запланованих на 2014 рік.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, станом на сьогодні область навіть не отримала в повному обсязі вакцини, заплановані на 2014 рік. Так, минулого року за бюджетні кошти медичні заклади Харківщини мали отримати препаратів для імунопрофілактики на 15 млн грн. Наприкінці року вакцин було поставлено лише на 3,5 млн грн.

- Ми думали, що оскільки конкурсні процедури МОЗ в рамках централізованих програм проведені, то область буде по висхідній отримувати всі заплановані препарати, - сказав Олександр Галацан. - Але за січень-лютий 2015 року ми отримали вакцин лише на 700 тис. грн, а за березень-квітень - на 1,5 млн грн. Поставки йдуть дуже повільно. Тобто всього наразі ми маємо препаратів приблизно на 5,7 млн грн замість запланованих 15 млн.

Олександр Галацан додав, що на 2015 рік тендерні процедури по закупівлі препаратів навіть ще не були оголошені.

- В результаті у нас ростуть показники захворюваності. Це природна реакція, - сказав директор Департаменту охорони здоров'я. - І з цим ми будемо стикатися ще довго, адже графіки щеплень, зокрема, дітей вже порушені.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта