Швидкі Харківщини забезпечать медикаментами до 2014 року

20.09.2012 11:30 Суспільство
http://transmradio.com http://transmradio.com

– Субвенція на Харківську область на швидку допомогу на медикаменти становить 19 млн грн. Ми вже в цьому році здійснимо закупівлю медикаментів та товарів медичного призначення з перспективою забезпечення не тільки на 2013 рік, а й 2014 рік, бо термін придатності цілого ряду препаратів є набагато довший.
Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма під час виступу на сесії обласної ради.

Також він зазначив, що через рік в районах області суттєво оновиться парк карет швидкої допомоги. Це стало можливим після утворення комунального закладу Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»

– Як мінімум на 70% ми оновимо весь автомобільний парк швидких, який є у Харківській області, – повідомив Ігор Шурма.

Він зауважив, що створення «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» має на меті покращення якості медичного обслуговування, а також покращення умов праці медичних працівників.

– Бригада екстреної медичної допомоги буде приїжджати у місті до 10 хвилин, у селах – до 20 хвилин, - підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Нагадаємо, сьогодні на сесії Харківської облради було ухвалене рішення про утворення в області комунального закладу Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Юрій Борщ

Довідка СК. Згідно із Закону України «Про екстрену медичну допомогу»  з 1 січня 2013 року має бути створена єдина централізована система екстреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги, яка складатиметься з центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф як окремої юридичної особи, станцій екстреної (швидкої) медичної допомоги, бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги у складі багатопрофільних лікарень як їх структурних підрозділів. Головним базовим спеціалізованим закладом в системі та в структурі організації екстреної медичної допомоги на території регіону є Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта